Latest News

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά - Τι είπε για τον Τσίπρα


Σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση της από... τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς δεν έχουν οι θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και σημείωσε πως «υπήρχε ένα εκλογικό αποτέλεσμα απολύτως σεβαστό, υπήρχαν ωστόσο, επιφυλάξεις ως προς την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθούν. Υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση, και σε μείζονα ζητήματα όπως στα εργασιακά, στην Παιδεία, υιοθετούνται θέσεις προβληματικές που δεν έχουν να κάνουν με τον προγραμματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε διαμορφωθεί».

«Προκλητικό» χαρακτήρισε, μάλιστα, το γεγονός πως ο νέος πρόεδρος «λέει σε όλους εμάς, που βρισκόμαστε για χρόνια στο κόμμα αυτό, ότι όλα γίνονται για τις καρέκλες». «Θα είμαι παρούσα στις πολιτικές μάχες που πρέπει να δοθούν ενάντια στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μη διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτήθηκε.

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι δεν έκανε δημόσια τοποθέτηση μέχρι που πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης. «Τις διαφωνίες μου τις εξέφρασα εντός των οργάνων», είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε διαλυτική κρίση με τις επιλογές Κασσελάκη. Αντί να λαμβάνει υπόψη την κριτική, έβρισκε εσωτερικούς εχθρούς, τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Αναφορικά για την δήλωση Κασσελάκη ότι «έφυγε επειδή έχασε την προεδρεία και έχασε την καρέκλα» απάντησε: «Είναι αντιφατικό. Αν θέλαμε την καρέκλα θα μέναμε στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα παίρναμε αυτές τις προνομιακές καρέκλες όπως είπε και δεν θα αρχίζαμε από την αρχή. Είναι προκλητικό να λέει κάποιος που μόλις εμφανίστηκε κι έγινε πρόεδρος, να λέει σε εμάς που είμαστε χρόνια στο κόμμα και έχουμε περάσει από όλα τα στάδια, ότι το κάναμε για τις καρέκλες».

Αφού ρωτήθηκε για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «έχει κάνει την πολιτική του επιλογή», αυτή «της μη παρέμβασης, της ουδετερότητας, μια σεβαστή πολιτική επιλογή». Έχουμε συμπορευτεί σε δύσκολες στιγμές, πετύχαμε πολλά μαζί, τόνισε.

Τη Δευτέρα (4/12) θα ανακοινωθεί, όπως ενημέρωσε η ίδια, το όνομα της νέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, ο νέος φορέας που θα συγκροτηθεί θέτει στην προμετωπίδα των θέσεών του, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας, λειτουργίας του κράτους και ζητήματα οικονομίας, που αφορούν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με στόχο να εκφραστεί με ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο ένα πρόγραμμα το οποίο θα αντιπαρατίθεται με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.