Latest News

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Κασσελάκη: Αμηχανία στην πρώτη συνάντηση, τι συζήτησαν

 Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού... στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μητσοτάκης - Κασσελάκης: Αμηχανία στην πρώτη συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού

Συνάντηση Μητσοτάκη- Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Πάντως διάχυτη ήταν η αμηχανία κατά την συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες υπήρξε μάλιστα και μια διαφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αφορούσε τους Έλληνες του εξωτερικού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη συγχαίροντάς τον για την εκλογή του και στη συνέχεια τον ρώτησε αν προσαρμόστηκε στους νέους χώρους.  «Στη Βουλή όχι ακόμη, αλλά μια ημέρα εύχομαι πλήρως. Αλλά στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Και στην Ελλάδα», του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι «εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα να φέρουμε τους απόδημους πίσω», προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε ότι έχει γίνει «μια καλή αρχή» με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.  Σε εκείνο το σημείο τον διέκοψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «ναι, αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν, όχι στο εκλέγεσθαι». «Πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς για να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας».  

Αυτά θα τα συζητήσουμε, του απάντησε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και συμπλήρωσε ότι «προφανώς δικαίωμα στο εκλέγεσθαι έχει κάθε πολίτης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο».