Latest News

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Χαρι - Μέγκαν: Κατηγορούνται για παραβίαση ιδιωτικής ζωής λόγω διαρροής του τηλεφωνήματος στον Κάρολο

 Το τηλεφώνημα του πρίγκιπα Χάρι στον βασιλιά Κάρολο για τα γενέθλιά του, πιθανόν να δημιουργεί ελπίδες για συμφιλίωση ανάμεσά τους, αναφέρουν πηγές απ’ το παλάτι... του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο ήταν η αφορμή να κατηγορηθούν για παραδίαση της ιδιωτικής ζωής καθώς φέρεται να διέρρευσαν όσα ειπώθηκαν στον Τύπο.

Λεπτομέρειες από το τηλεφώνημα που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι για να ευχηθεί στον πατέρα του για τα 75α γενέθλια διέρρευσαν στη βρετανική Daily Telegraph. Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ παρενέβη στο τηλεφώνημα. Μάλιστα, τα δύο παιδιά τους, ο 4χρονος Άρτσι και η 2χρονη Λίλιμπετ έστειλαν στον παππού τους ένα βίντεο στο οποίο τραγουδούν «Happy Birthday».

Πηγές του παλατιού ανέφεραν ότι το εν λόγω τηλεφώνημα σηματοδοτεί μια «σημαντική αλλαγή» στις σχέσεις μεταξύ του βασιλιά και του δεύτερου γιου του. Την ίδια ώρα όμως, μία άλλη πηγή απ’ το Μπάκιγχαμ υποστήριξε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ήταν «εντελώς υποκριτές», καθώς δεν κράτησαν το τηλεφώνημα μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μάχονται για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής όταν τους βολεύει, ωστόσο η στιγμή του τηλεφωνήματος από τον πρίγκιπα Χάρι προς τον βασιλιά Κάρολο φιλοξενήθηκε στον Τύπο».

Παρόλα αυτά, πρόσωπο απ’ το περιβάλλον των Σάσεξ επέμεινε ότι το ζευγάρι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη διαρροή της κλήσης. Πιστεύεται πως είναι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσά στον πρίγκιπα Χάρι και τον βασιλιά Κάρολο καθώς έχουν «απομακρυνθεί» εδώ και έξι μήνες, μετά την κυκλοφορία του «Spare», στο οποίο ο Χάρι ήταν επικριτικός για τη βασίλισσα Καμίλα.

Το ίδιο πρόσωπο συμπλήρωσε πως ο 39χρονος πρίγκιπας Χάρι «σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τον βασιλιά Κάρολο την επόμενη εβδομάδα». Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Χάρι φυσικά και θέλει να έχει καλύτερη σχέση μαζί του. Είναι ο πατέρας του».


Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που πιστεύεται ότι οι δυο τους συναντήθηκαν ήταν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο, ενώ η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκαν μαζί ήταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω «προσέγγιση» μπορεί κάλλιστα να τεθεί σε κίνδυνο με την επικείμενη έκδοση του νέου βιβλίου του Omid Scobie, «Endgame», που θα κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου. Ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο People ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε πλήρη άγνοια σχετικά με την επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ λίγο πριν εκείνη πεθάνει τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Omid Scobie είπε ότι οι Σάσεξ «δεν είχαν ιδέα» ότι η βασιλική οικογένεια προετοιμαζόταν πέρυσι για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ενώ αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτή δεν μπορεί να επιδιορθωθεί επειδή ο πρίγκιπας της Ουαλίας αντιμετωπίζει τον αδελφό του ως «αποστάτη».