Latest News

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνουν την πόρτα της εξόδου οι τελευταίοι από την «Ομπρέλα»

 Στο κατώφλι της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκονται τα στελέχη της «Ομπρέλας»...

Κείμενο, που υπογράφεται από 1300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και κορυφαία του κόμματος και τιτλοφορείται «Διέξοδος Αριστερά», ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα και η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιείται μοιάζει με προαναγγελία αποχώρησης. 

«Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη είναι αυταπάτη ή απλά απάτη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω κείμενο. 

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολοένα και πιο τεταμένο, ιδίως μετά το χθεσινό μήνυμα αποχώρησης του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 117 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα συνυπέγραψαν άλλο κείμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς επίσης και μετά την εκδήλωση της εφημερίδα «Εποχή» και όσα ειπώθηκαν κι εκεί.

Σε αναβρασμό συνεχίζει να βρίσκεται το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με διάφορες πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για μαζική αποχώρηση στελεχών κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο και ίσως για δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού. Με το προαναφερόμενο κείμενο-παρέμβαση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως το μέλλον τους βρίσκεται στην Αριστερά, ενώ επιτίθενται κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει"».

«Η νέα ηγεσία δεν ενεργεί ως προεδρία, δηλαδή ως μονοπρόσωπο όργανο με καταστατικές δεσμεύσεις απέναντι στη συλλογικότητα, αλλά σαν να έχει κυριεύσει μια θέση εξουσίας», αναφέρουν επίσης οι υπογράφοντες.