Latest News

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Ξανά στο Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης για τους βιασμούς - Αναβολή ενός χρόνου για τη δίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης βιασμών ανηλίκων και... νεαρών ανδρών.

Σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς - δυο 17χρονων το 2015 - για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών.

Η δίκη τελικά πήρε αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Λιγνάδης είπε μπροστά στις κάμερες πως «δεν είμαι βιαστής», με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρει στους δημοσιογράφους πως θα είναι «ο τελευταίος που θα πάει στη φυλακή. Όποιος διαβάσει την αιτιολογία της πλειοψηφίας που τον καταδίκασε στις δύο πράξεις, είναι κωμικό, επιπέδου καφενείου. Λυπάμαι γιατί και το σκεπτικό της συγκεκριμένης δικαστού είναι ταπεινό νομικά και ουσιαστικά. Ενας άνθρωπος ο οποίος ήταν η ελίτ της τέχνης και της σκηνοθεσίας, ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -το οποίο είναι και η απόλυτη καταξίωση για οποιονδήποτε- ξαφνικά να βρίσκεται στα τάρταρα, με αυτού του επιπέδου τους μάρτυρες. Η αθωώτοτητά του είναι δεδομένη».

Στο πλευρό του Λιγνάδη ήταν και η Ελένη Κούρκουλα.Lignadis23 0262e

lignadis3 4ac8b

6030325_41f3a.jpg