Latest News

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα: Στα «κάγκελα» παραμένουν οι κάτοικοι - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις


Στα «κάγκελα» παραμένουν οι κάτοικοι του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος  Πειραιά συνεχίζοντας να αντιδρούν στην λειτουργία του ΟΚΑΝΑ...στα Μανιάτικα.

Η νέα δομή είναι ακόμα ανοικτή παρά τις προεκλογικές  υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για τοξικομανείς παρά μόνο για κέντρο φιλοξενίας αστέγων με την εποπτεία της Μητρόπολης Πειραιώς, όπως υποστήριζε ο δήμαρχο Γιάννης Μώραλης. 

Σχεδόν δέκα μήνες μετά, νέα δυναμική κινητοποίηση για την παράνομη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη δομή,  επί της Αιτωλικού 62 από τον Δήμο Πειραιά.

Οι κάτοικοι και οι φορείς καλούνται να συμμετέχουν στην μαζική κινητοποίηση καθώς κάτι τέτοιο φαίνεται να αποτελεί  πλέον μονόδρομο για την παύση λειτουργίας της δομής του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Σημειώνεται ότι η δομή παραμένει ανοιχτή χωρίς την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να πληροί καμία από τις τρεις προϋποθέσεις λειτουργίας, καθώς είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο 2ος εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα».