Latest News

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Φαίη Μπακογιώργου: Τη χτυπούσαν και την εξέδιδαν η μητέρα και η αδερφή της - Πήραν προθεσμία για την απολογία τους οι τρεις κατηγορούμενες

 Προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, ζήτησαν και έλαβαν η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου που κατηγορούνται για τον θάνατο της 23χρονης... στην Κυψέλη.

Το κορίτσι είχε βρεθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2021 νεκρή, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα και με σκουπίδια καλυμμένη.

Αν και αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε ισχαιμικό επεισόδιο, φαίνεται πως οι μαρτυρίες ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης δείχνοντας πως πίσω από τον θάνατο βρίσκονταν η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά. Ο πατέρας της μάλιστα ήταν αυτός που πίεσε τις Αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση επιμένοντας ότι ήταν ανθρωποκτονία.

Φαίη Μπακογιώργου: Την εξέδιδαν, την χτυπούσαν την σκότωσαν!

Σπιτονοικοκυρά, αδελφή και μητέρα κατηγορούνται πως την εξώθησαν στην πορνεία και την επαιτεία και την κακοποίησαν μέχρι θανάτου. Την απόλυτη φρίκη αποκάλυψε η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον μυστηριώδη θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021.

Παρά τις καταγγελίες, τα εμφανή σημάδια κακοποίησης, τη σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τις κραυγές αγωνίας που εξέπεμπε σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα, η άτυχη νεαρή, για χρόνια αβοήθητη, βίωνε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος, με δράστες και θεατές ακόμα και μέλη της οικογένειας της.

Ο δραματικός επίλογος για τη σοκαριστική υπόθεση γράφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στις τρεις γυναίκες, που όπως αποδείχθηκε «κρύβονταν» πίσω από τη δολοφονία της 23χρονης. Μάλιστα τα ίδια πρόσωπα, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, είχαν οδηγήσει λίγους μήνες πριν στο θάνατο και την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους, την οποία επίσης εξωθούσαν διά της βίας στην επαιτεία.

«Η Φαίη κακοποιείται από την κυρία Π. (σ.σ.: μικρό όνομα σπιτονοικοκυράς)». Πρόκειται για ανώνυμη τηλεφωνική αναφορά στην Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 τον Νοέμβριο του 2021, πριν την αναγνώριση της 23χρονης. Είναι μία από τις καταγγελίες που δέχτηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για σειρά από περιστατικά κακοποίησης με θύμα τη Φαίη Μπακογιώργου. Οι περιγραφές έκαναν λόγο για μώλωπες και σπασμένα άκρα, για επισκέψεις σε νοσοκομεία και ξυλοδαρμούς.

Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι τραυματισμοί και τα σημάδια είχαν προκληθεί από τη βάναυση συμπεριφορά της 56χρονης σπιτονοικοκυράς της Φαίης, αλλά και της 23χρονης σήμερα αδελφής της, οι οποίες με ξυλοδαρμούς και απειλές την εξανάγκαζαν να προχωρά σε ερωτικές συνευρέσεις με άνδρες έναντι αμοιβής, ενώ παράλληλα την εξωθούσαν σε επαιτεία. Παράλληλα, δεν δίσταζαν να κακοποιούν ακόμα και τα 3 ανήλικα παιδιά της. Σε όλες τις φρικιαστικές πράξεις ήταν πάντοτε θεατής η μητέρα της 23χρονης, χωρίς όμως ποτέ να επεμβαίνει.


14 Μαΐου 2021, πέντε μήνες πριν τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου. Ιδιώτης γιατρός βεβαιώνει το θάνατο της Χριστίνας Π., ηλικιωμένης συγκατοίκου της 23χρονης. Η πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ είχε χάσει τη ζωή της μυστηριωδώς και ο θάνατός της δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Αστυνομία. Τις πληροφορίες προς τη γιατρό έδωσε η 56χρονη σπιτονοικοκυρά, αναφέροντας ότι η άτυχη γυναίκα έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατός της επήλθε εξαιτίας αυτών, σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στην Αθήνα. Οι έρευνες των Αρχών, όμως, έδειξαν κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ηλικιωμένη είχε πεθάνει στο σπίτι της Ι. Δροσοπούλου, αφού είχε υποστεί, όπως και η Φαίη, συστηματικές κακοποιητικές συμπεριφορές, προκειμένου να την ωθήσουν στην επαιτεία. Η 56χρονη δεν δίστασε ακόμα και να τη σπρώχνει σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Τι ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση

«Ισχαιμία του μυοκαρδίου χωρίς παθολογικό υπόστρωμα». Αυτό ανέφερε λίγους μήνες πριν η νέα ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Φαίης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που παρήγγειλαν οι εισαγγελικές Αρχές για πιθανή τέλεση του αδικήματος της «επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και συνέργειας σε αυτή». Σε αρχικό στάδιο, ο θάνατος είχε αποδοθεί σε «πνευμονικό οίδημα» και «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις».

Η 23χρονη εγκυμονούσα, μητέρα τριών παιδιών, είχε εντοπιστεί νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, το πρωί της 8ης Οκτωβρίου του 2021, 500 μέτρα από το σπίτι όπου διέμενε, στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου, στην Κυψέλη. Ενα 24ωρο αργότερα και πριν την αναγνώρισή της, η μητέρα της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις Αρχές. Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας της 23χρονης είχε ζητήσει τη διερεύνηση του θανάτου, επιμένοντας ότι η κόρη του δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Οι προσπάθειες του πατέρα με τη συνδρομή ιδιωτικού ερευνητή ήταν εκείνες που τελικά οδήγησαν στην εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης.