Latest News

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Μάθιου Πέρι: Ποιος κληρονομεί την περιουσία του


Στον απόηχο του πρόωρου θανάτου του Μάθιου Πέρι το Σάββατο, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με την περιουσία του τηλεοπτικού Τσάντλερ από... τα Φιλαράκια.

Το ET μίλησε με τον δικηγόρο που αναλαμβάνει ανάλογες υποθέσεις με διάσημους, Tre Lovell, ο οποίος μίλησε για το ποιος θα μπορούσε να αποκτήσει την τεράστια περιουσία του Μάθιου Πέρι, καθώς δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά.

«Κερδίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα δικαιώματα της σειράς, όπως όλο το καστ», είπε ο δικηγόρος για τον Μάθιου Πέρι «και αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό οι σειρές προβάλλονται».

Όπως εξήγησε ο Lovell, «τα κέρδη από τα δικαιώματα συνεχίζουν σε κάθε περίπτωση και μετά το θάνατο κάποιου. Είναι σαν μια υποχρέωση που πληρώνεται στον ηθοποιό και θα συνεχίσει να πληρώνεται στους κληρονόμους του».

Στην περίπτωση του Μάθιου Πέρι, ο Lovell εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας διορισμένος εκπρόσωπος που θα καθορίσει πού θα πάνε τα δικαιώματα του ηθοποιού στο άμεσο μέλλον.

Είπε ότι προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο Μάθιου Πέρι είχε κάνει κάποιο καταπίστευμα δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιον να διαχειρίζεται την περιουσία του ή εάν είχε κανονίσει μια διαθήκη για να καθορίσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Αν όχι, η περιουσία του θα καταλήξει στους πλησιέστερους συγγενείς του.

«Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν είχε σύζυγο ή παιδιά, η περιουσία θα μοιραστεί εξίσου στους γονείς του», είπε ο Lovell. «Το πιο πιθανό είναι ότι κάθε βιολογικός γονέας θα λάβει το ήμισυ της περιουσίας».

Εξήγησε ότι είναι πιθανό ο Μάθιου Πέρι να είχε προνοήσει ώστε τουλάχιστον ένα μέρος της περιουσίας του να μπορούσε να πάει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για απεξάρτηση.

«Η απεξάρτηση ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Είχε ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να καταφέρει τη δική του απεξάρτηση και είμαι σίγουρος ότι αυτό είχε προσωπική επίδραση πάνω του» είπε ο δικηγόρος. «Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό... γιατί ασχολήθηκε πολύ και ο ίδιος».

Σε μια συνέντευξη στους New York Times τον Νοέμβριο του 2022, ο Μάθιου Πέρι είχε πει ότι «μάλλον ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι τέτοιο» μέσα στις δεκαετίες που προσπαθούσε να γίνει νηφάλιος και πήγε σε απεξάρτηση περίπου 15 φορές.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες διεξήγαγε την αυτοψία στη σορό του Μάθιου Πέρι, αλλά ο προσδιορισμός της αιτίας θανάτου του δεν έχει οριστεί ακόμα και αναβλήθηκε, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο Μάθιου Πέρι εκτός από τους βιολογικούς γονείς του έχει και 5 ετεροθαλή αδέλφια.