Latest News

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Bettina: Πλημμύρισε η «μικρή Βενετία» στη Μύκονο (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η κακοκαιρία Bettina εκτός από χιόνια και καταιγίδες, έφερε και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Ως αποτέλεσμα, η «Μικρή Βενετία» στη Μύκονο πλημμύρισε... 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το Mykonos Live TV τα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια είναι απροσπέλαστα, καθώς έχουν πλημμυρίσει, ενώ πνέουν ακόμη οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν την κακοκαιρία Bettina. 

Ισχυροί νοτιάδες χτύπησαν και την Τήνο. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου η κακοκαιρία στο νησί επιδεινώθηκε με ακόμα ισχυρότερους ανέμους και σποραδικές βροχοπτώσεις. Στο βίντεο που ανήρτησε το tinostoday, τα κύματα φαίνονται να «καταπίνουν» το λιμάνι του νησιού.

Ακόμη, πολλά δρομολόγια πλοίων δεν θα εκτελεστούν ούτε σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων.  Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Σε ισχύ είναι εξάλλου απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα ή αύριο καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.