Latest News

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

«Δράκος» των Εξαρχείων - Στη φυλακή ξανά με 8 καταγγελίες βιασμού -Τι απαντούν οι δικαστές για την προηγούμενη αποφυλάκιση του -

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονος Σύρος που κατηγορείται για απόπειρες βιασμού. Συνολικά, μέχρι στιγμής, οκτώ είναι οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει επίθεση σε βάρος τους από τον «Δράκο»... των Εξαρχείων.

Ανάμεσά τους είναι και ένα 13χρονο κορίτσι. Ο 23χρονος συνελήφθη την Τρίτη στην πλατεία Κάνιγγος.

Αναλυτικότερα, στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του για τις προαναφερθείσες κατηγορίες, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες γυναικών ότι επιχείρησε να τις βιάσει σε δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων.

Ο κατηγορούμενος στη σύντομη απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης .

Η νέα καταγγελία γυναίκας 

Όσον αφορά τη νέα καταγγελία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία γυναίκα προσήλθε προχθες και κατέθεσε ότι αναγνωρίζει τον 23χρονο και πως την παρακολούθησε και προσπάθησε να της επιτεθεί, στις 16 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια.

Η 31χρονη, κατήγγειλε ότι στις 12:45 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, ξεκίνησε να την ακολουθεί με επιθετική διάθεση από τη συμβολή της Βουλγαροκτόνου με τη Φραντζή. Στη συνέχεια έφτασε μαζί του μέχρι τη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου και εκεί λόγω κόσμου απομακρύνθηκε από το σημείο, όμως τονίζει ότι είχε απειλητικές διαθέσεις και φαινόταν να την παρενοχλούσε.

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Συρία, είχε κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Η δίκη του έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Η ανακοίνωση του Εφετείου Αθηνών

Ανακοίνωση  για την αποφυλάκιση του «δράκου των Εξαρχείων», ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν τρεις μήνες από τις φυλακές Γρεβενών, εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους».

Αναφορικά με την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την αντικατάσταση προσωρινής κράτησης αλλοδαπού υπηκόου, κατηγορουμένου για την πράξη της απόπειρας βιασμού, που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, με περιοριστικούς όρους.

Κατόπιν των αναφορών στον Τύπο περί της «απόλυσης κρατουμένου, κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού» από το Εφετείο Αθηνών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση που η αποδιδόμενη κατηγορία «αφορά σε εγκλήματα για τα οποία
προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη».