Latest News

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Έκλεψαν 7 τόνους ελιές από χωράφι – O ελαιοπαραγωγός τους έπιασε «στα πράσα»

 
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές την περασμένη Παρασκευή (17/11) σε περιοχή της δυτικής Αχαΐας για κλοπή πολλών τόνων... ελαιοκάρπου.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι συλληφθέντες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω από τον ίδιο τον ελαιπαραγωγό, χωρίς να καταλάβουν ποιος είναι και αυτός στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο ελαιοπαραγωγός Σπύρος Κατσιμπέρης μίλησε το πρωί της Τετάρτης για το περιστατικό.

ADVERTISEMENT

«Τους χαιρέτησα, τους μίλησα και με ρώτησαν αν είναι δικό μου το χωράφι, ήμουν ψύχραιμος και πήρα τηλέφωνο κατευθείαν την αστυνομία», δήλωσε αρχικά ο 27χρονος ελαιοπαραγωγός που έπιασε τους δράστες επ΄ αυτοφώρω.

«Οι ελιές μαζεύονταν μέρα και βράδυ με προβολείς αυτοκινήτων και με φακούς. Το σημείο είναι δύσβατο και δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να τους δει. Εγώ μόνος μου τους είδα, τους μίλησα και έκανα τον ανήξερο, ότι δεν ήταν δικό μου το χωράφι. Τους χαιρέτησα, τους μίλησα και με ρώτησαν αν είναι δικό μου το χωράφι», σημείωσε ο ελαιοπαραγωγός προσθέτοντας στη συνέχεια: «Ήμουν ψύχραιμος και πήρα τηλέφωνο κατευθείαν την αστυνομία».

«Όταν είδαν το περιπολικό που έφτασε έφυγαν από την πίσω πλευρά. Ο ένας από τους τρεις μαρτύρησε και τους άλλους δύο», εξήγησε στη συνέχεια.

«Αυτή τη στιγμή έχουν κατασχεθεί 652 κιλά λάδι στο ένα ελαιοτριβείο και 117 στο άλλο. Η ζημιά για το κτήμα είναι περίπου 10 χιλιάδες ευρώ», ανέφερε ο ελαιοπαραγωγός για τη ζημία που υπέστη ενώ καταλήγοντας ανέφερε για τους συλληφθέντες: «Ο ένας είναι από το χωριό Μαζαράκι και ο άλλος από την Κάτω Αχαία, ήρθαν με εντολή τρίτου».