Latest News

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Πολυτεχνείο: Μεγαλειώδης πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση – Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους

 Μεγαλειώδης ειρηνική και με παλμό είναι η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου με χιλιάδες κόσμου να πορεύεται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ όπως γίνεται... κάθε χρόνο.

Λίγο μετά από τις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής (17.11.2023) η τεράστια σε όγκο και παλμό πορεία για το Πολυτεχνείο έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με την αστυνομία συμμετέχουν πάνω από 20.000 άτομα. Η πορεία με το μπλοκ της ΠΑΣΠ να κρατά την αιματοβαμμένη σημαία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, έφτασε στο Σύνταγμα μέσω της οδού Ακαδημίας έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία γύρω στις 16.30 και λίγο αργότερα αποχώρησε.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι κρατώντας μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Στη φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατέβει με παλαιστινιακές σημαίες και μαντήλες εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Πριν από λίγη ώρα δημιουργήθηκε ένταση στο κέντρο της Αθήνας, με ομάδα 20 ατόμων να σπάνε τζαμαρία στην οδό Σταδίου. Επίσης πέταξαν μπογιές στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείο στη Σταδίου και αμέσως μετά διαλύθηκαν στα στενά του κέντρου, σύμφωνα με τις αρχές.

Σημειώνεται ότι σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.