Latest News

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Τρεις συλλήψεις για τη θαλαμηγό με μετανάστες- Είχαν πληρώσει 5.000€ ο καθένας


 Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό για την υπόθεση με την θαλαμηγό, που αποβίβασε μετανάστες στη Βραυρώνα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε... στην Κέα.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για την οργανωμένη επιχείρηση αποβίβασης μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα από θαλαμηγό σκάφος σημαίας Σιέρα Λεόνε, στην παραλία Χαμολιά. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για δύο Αιγυπτίους 47 και 20 ετών, και έναν 37χρονο υπήκοος Συρίας που συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ως οργανωτής κυκλώματος διακίνησης και εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το λιμενικό, ο 37χρονος φέρεται ως οργανωτής της εισόδου 41 ατόμων που εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε βραχώδη περιοχή στη Χαμολιά Βραυρώνας  και είχαν αποβιβασθεί από το θαλαμηγό σκάφος, το οποίο είχε ως πλήρωμα του δυο αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών. Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Λιμενικό το θαλαμηγό σκάφος είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ της Τουρκίας με προορισμό τις ακτές της ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών για τη μεταφορά τους, πλήρωσαν ο καθένας το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Σε σπίτια που διατηρούσε ο 37χρονος μετά από έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφα σημειωματάρια και ατζέντες, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς φέρεται επίσης να λειτουργούσε κατάστημα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών προς στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας από την Τουρκία.