Latest News

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στη Γάζα: Κόλαση και θάνατος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα - Κινδυνεύουν να πεθάνουν 36 μωρά (BINTEO)

 
Εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα, καθώς δεν διαθέτει ούτε ρεύμα, ούτε και νερό. Η ζωή δεκάδων ασθενών διατρέχει... άμεσο κίνδυνο.

Τρεις νοσοκόμες φέρονται να έχουν σκοτωθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ δώδεκα ασθενείς, μεταξύ των οποίων δύο πρόωρα μωρά, έχουν επίσης πεθάνει στο νοσοκομείο από τότε που ξεκίνησε η διακοπή ρεύματος στις 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, ένα τρίτο πρόωρο μωρό πέθανε επίσης. Ο ΠΟΥ ανέφερε επίσης πως η ζωή 36 μωρών κινδυνεύει, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Το νοσοκομείο κρατά κλειστές τις πόρτες του σε νέους ασθενείς.

Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε χθες πως άφησε κοντά στο νοσοκομείο 300 λίτρα καυσίμων, λέγοντας πως η Χαμάς δεν τα δέχτηκε.

Στη συνέχεια η Χαμάς διέψευσε το βράδυ της Κυριακής ότι αρνήθηκε να παραλάβει τα καύσιμα που προορίζονταν για χρήση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, λέγοντας πως «Η προσφορά υποτιμά τον πόνο και την ταλαιπωρία των ασθενών που είναι παγιδευμένοι μέσα χωρίς νερό, τρόφιμα ή ηλεκτρικό ρεύμα. Η ποσότητα (των καυσίμων) δεν επαρκεί για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες του νοσοκομείου για περισσότερα από 30 λεπτά».

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Κυριακή πως οι Αμερικανοί πρέπει να θεωρήσουν τον πόλεμο που κήρυξε εναντίον της Χαμάς και «δικό τους». «Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος, είναι και δικός σας», είπε ο κ. Νετανιάχου. «Είναι πόλεμος του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η «μάστιγα» της Χαμάς, αν δεν νικηθεί από το Ισραήλ θα εξαπλωθεί πέραν της Μέσης Ανατολής, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ: «θα γίνετε οι επόμενοι».