Latest News

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Τραγωδία στο Βόλο: Στον ανακριτή ο 33χρονος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος - Σήμερα η κηδεία του

 Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος αναβάτης είναι κακουργηματικού χαρακτήρα την ώρα που η οικογένεια ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το... αγγελούδι της.

Στον ανακριτή θα απολογηθεί σήμερα Τρίτη (7/11) ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου, 4 Νεομβρίου, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, την ώρα που ο παππούς του που το κρατούσε αγκαλιά προσπάθησε να διασχίσει την οδό Ιάσονος στον Βόλο. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη παρουσία των γονιών και της γιαγιάς του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναμένεται να συλλέξει υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν σε όλο το μήκος της οδού Ιάσονος από όπου διήλθε η μηχανή μέχρι και το σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια οι δικαστικές Αρχές θα εξετάσουν την οδηγική συμπεριφορά του αναβάτη.

Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, είπε ότι είδε τον 53χρονο παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του στη μέση του δρόμου και φρενάρισε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


Βόλος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο 4 μηνών βρέφος

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα, Τρίτη (7/11) οι συγγενείς στο 4 μηνών βρέφος, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (4/11) όταν παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τον παππού του στον Βόλο. Η κηδεία του μωρού ξεκίνησε στις 11:00 ενώ το βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα προκαλεί σοκ.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται σε αυτό η μοτοσικλέτα πέφτει με ταχύτητα πάνω στον άνδρα και το μωρό εκσφενδονίζεται στον αέρα και χτυπά με δύναμη πάνω στο κράσπεδο.

Βόλος: Τα πρώτα λόγια του πατέρα του νεκρού βρέφους

«Είμαι συντετριμμένος, εγώ και η οικογένειά μου», λέει και συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή στο Βόλο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Δεν υπάρχουν λόγια» λέει στο MEGA ο άτυχος πατέρας που θρηνεί την απώλεια του παιδιού του οποίο σκοτώθηκε μόλις τέσσερις μήνες αφού το έφερε στη ζωή η σύζυγος του.

Όπως λέει ο πατέρας η οικογένεια έχει προσλάβει δικηγόρο ο οποίος και «έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά» για το σοκαριστικό συμβάν, το οποίο σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

«Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε», καταλήγει ο πατέρας.

Βόλος: Η στιγμή που η μοτοσυκλέτα παρασύρει το 4 μηνών βρέφος

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό δυστύχημα με θύμα ένα βρέφος 4 μηνών στον Βόλο είδε σήμερα (6/11/2023) το φως της δημοσιότητας.

Είναι η στιγμή που η μηχανή μεγάλου κυβισμού παρασέρνει το νεογέννητο, το οποίο έχασε τραγικά τη ζωή του.

Σε σοκ είναι ο Βόλος από το δυστύχημα που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (4.11.2023) στις 22:00, στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου στο κέντρο της πόλης, όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού παρέσυρε το βρέφος ενώ το κρατούσε ο 54χρονος παππούς του στην αγκαλιά του.

Η μηχανή έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και χτυπάει σφοδρά τον παππού με το εγγόνι στα χέρια του. Ο 54χρονος πέφτει κάτω ενώ το 4 μηνών βρέφος πέφτει και κυλιέται μερικά μέτρα πιο κει. Η γιαγιά του τρέχει να το σηκώσει και να το πάρει αγκαλιά.

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προήλθε από την πτώση του στην άσφαλτο είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής, η αιτία θανάτου του 4 μηνών βρέφους.

Τι λέει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του βρέφους

Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προήλθε από την πτώση του στην άσφαλτο είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής, η αιτία θανάτου του τεσσάρων μηνών βρέφους που σκοτώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο τρομακτικό τροχαίο στην οδό Ιάσονος, στον Βόλο.

«Έκανα ελιγμούς για να τους αποφύγω» λέει ο 33χρονος οδηγός

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής ο 33χρονος οδηγός της μηχανής που παρέσυσε τον 53χρονο παππού, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του το μόλις 4 μηνών εγγονάκι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει δρόμο στον Βόλο το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα.

Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη και εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Το συγκλονιστικό του τροχαίου, είναι ότι ο 53χρονος παππούς κάθονταν με την γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου. Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Έτσι και θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 22:30 στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου.

Μία μηχανή παρέσυρε τον 53χρονο που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά του το βρέφος.

Όταν ο παππούς πέρναγε τον δρόμο, ο οδηγός της μηχανής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον παππού που κράταγε στην αγκαλιά του εγγόνι του. Το βρέφος έπεσε στο κράσπεδο, χτύπησε και έχασε την ζωή του ακαριαία.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η γιαγιά του βρέφους άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη.

Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο «μηδέν» έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του.

Οι περαστικοί προσπαθούσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μωρό είχε καταλήξει πριν προλάβει το ΕΚΑΒ να το μεταφέρει στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο παππούς μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» έχοντας τραυματιστεί ελαφρά.

Σε ό,τι αφορά στον οδηγό της μοτοσικλέτας, εκείνος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου.

Νοσηλεύεται δε και εκείνος στο «Αχιλλοπούλειο» φρουρούμενος από αστυνομικούς.