Latest News

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Δράκος στα Εξάρχεια: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 23χρονος που συνελήφθη- 5η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση

 
Πέντε είναι έως τώρα οι καταγγελίες που έχουν γίνει για σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, υπόθεση για την οποία συνελήφθη ένας 23χρονου στην... πλατεία Κάνιγγος. 

Άλλη μία γυναίκα - περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν - εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από έναν άνδρα.

Ο 23χρονος που συνελήφθη χθες είναι Σύρος και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα. Είχε προφυλακιστεί το 2022 στις φυλακές Γρεβενών, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο. Αν και οι σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια πήραν μεγάλη διάσταση, οι Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του ήδη από τον Οκτώβριο, καθώς φέρεται να είχε επιτεθεί και σε μια γυναίκα στη Γλυφάδα. 

Εν τέλει, μετά τις πέντε καταγγελίες- μεταξύ άλλων και από ένα 13χρονο κορίτσι - για επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Εξάρχεια: Οι πρώτες 4 καταγγελίες για απόπειρα βιασμού

Η πρώτη επίθεση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγινε το μεσημέρι της Σαββάτου, στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, σε βάρος μιας 13χρονης. Ο άγνωστος άνδρας την άρπαξε από τη μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Η 13χρονη όμως φώναξε και αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο άνδρας να τραπεί σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις των οποίων ο δράστης φαίνεται να είναι ο ίδιος, σύμφωνα με τις περιγραφές των καταγγελλουσών, μιας 29χρονης και μιας 27χρονης.

Ακολούθησε τρίτη καταγγελία που έκανε μια 27χρονη, για απόπειρα βιασμού στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια. Η 27χρονη αντιστάθηκε, ξέφυγε και τότε ο άνδρας τράπηκε πάλι σε φυγή.

Η τέταρτη περίπτωση αφορά μια 52χρονη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε την επίθεση το απόγευμα στις 16 Νοεμβρίου, σε ασανσέρ πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης επιχείρησε να μπει μαζί της στο ασανσέρ και την παρενόχλησε. Ωστόσο, όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ, ο δράστης είδε ένα άλλο άτομο και αμέσως τράπηκε σε φυγή.