Latest News

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Περιστέρι: Ισόβια στον 23χρονο Πακιστανό για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας - «Μου έβριζε τον Μωάμεθ» είπε ο δράστης - Η μαρτυρική ζωή του κοριτσιού

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στον 23χρονο Πακιστανό ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, στο Περιστέρι το καλοκαίρι... του 2022.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο μετά την ομόφωνη απόφαση απευθυνόμενος στον νεαρό κατηγορούμενο του είπε: «Ας σας συγχωρέσει ο Θεός στον οποίο πιστεύετε, για αυτό που κάνατε!».

Λίγο αργότερα ο πατέρας και η αδελφή της άτυχης Νικολέτας ξεσπούσαν επιχειρώντας να επιτεθούν στον κατηγορούμενο που φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Ο πατέρας της 17χρονης στη θέα του κατηγορούμενου φώναξε: «μην με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή». Την ώρα που οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον πατέρα από τη δικαστική αίθουσα ο άνδρας μονολογούσε λέγοντας: «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο να μου την στραγγαλίσουν;».

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο 23χρονος υποστήριξε ότι διατηρούσε σχέση με την κοπέλα για 1,5 χρόνο και ισχυρίστηκε πως αιτία του καβγά τους, ήταν η απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην Ιταλία. Η κοπέλα, όπως είπε ο ίδιος δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, του ζητούσε να βαπτιστεί Χριστιανός και πάνω στον καβγά που είχαν, έβριζε τον Μωάμεθ.

Περιγράφοντας τις στιγμές κατά τις οποίες διέπραξε το έγκλημα ο 23χρονος έδωσε τη δική του εκδοχή λέγοντας κατά την απολογία του τα εξής: «Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ. Την έσπρωξα από το κρεβάτι και της είπα ”κάτσε εκεί”. Εκείνη συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και νευρίασα. Την έπιασα από τον λαιμό και άρχισα να της λέω ”ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;”. Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ενημερώσατε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο;

Κατηγορούμενος: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρόεδρος: Τι κάνατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Πρόεδρος: Πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Την άλλη μέρα από το Ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα. Με ρώτησε τι έγινε και του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει.

Ο 23χρονος ζήτησε τέλος, συγγνώμη από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας. «Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Η μαρτυρική ζωή της Νικολέτας

Στο παρελθόν ο πατέρας της αποκάλυψε όσα είχε βιώσει η Νικολέτα και προκάλεσε σοκ σε όλο το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα βιασμού στην ηλικία των 11 ετών.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος μου γιος (από τα συνολικά τέσσερα παιδιά της οικογένειας) πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα, στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου μεγάλωσαν, είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες, οι οποίοι καταδικάστηκαν».

«Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53 χρόνια, ο άλλος 16-17 χρόνια» δήλωσε ο πατέρας της 17χρονης, και τόνισε πως η Νικολέτα στο σχολείο δεχόταν έντονο bullying, το οποίο προσπαθούσε να μη σκέφτεται.

Η είδηση της ασέλγειας σε βάρος των δύο παιδιών, το 2018, είχε κυριαρχήσει στα ΜΜΕ. Οι εισαγγελικές αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών, ανάμεσά τους και ένας 73χρονος που μετά την καταδίκη του πέθανε στη φυλακή.

Οι τρεις ασελγούσαν σε βάρος της 11χρονης Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της για δύο ολόκληρα χρόνια, κατά το διάστημα 2016-17, πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια και η Νικολέτα με την αδελφή της φύγουν για την Αθήνα, για να γλιτώσουν τον κοινωνικό στιγματισμό.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα για «να χαρεί τη ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί τη ζωή της, να διώξει τον πόνο της. Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα».

Μαρτυρικός ο θάνατος της 17χρονης στο Περιστέρι

Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι η 17χρονη είχε ασφυκτικό θάνατο. Ο δράστης της έκλεισε μύτη και στόμα, το στόμα πιθανότατα με κάποιο πανάκι, ενώ ταυτόχρονα την κρατούσε από τα χέρια. Το κορίτσι έδωσε μάχη με τον δολοφόνο, αλλά δεν τα κατάφερε… Η νεαρή κοπέλα πάλευε για 7 λεπτά με τον δολοφόνο της, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Τα απειλητικά sms του Πακιστανού

Από την ανάσυρση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας προκύπτει ότι η ανήλικη είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες και την ημέρα της δολοφονίας μπαράζ μηνυμάτων από τον 22χρονο.

Η ανήλικη ήθελε να χωρίσουν και του ζήτησε μάλιστα να της επιστρέψει τα κλειδιά του σπιτιού της. Εκείνος δεν το δεχόταν και φαίνεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός εναντίον της, αρνούμενος να διακόψει τη σχέση και να της παραδώσει τα κλειδιά.