Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Θρήνος και οργή στην κηδεία του 17χρονου Χρήστου που σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού - Βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του (ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σπαρακτικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, μετά...από καταδίωξη.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον 17χρονο το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Ντυμένοι στα λευκά, οι συμμαθητές του έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα.

Συντετριμμένη η μητέρα του, έφτασε στον ιερό ναό υποβασταζόμενη, ενώ ο αδερφός του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο όχημα το περασμένο Σάββατο, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Η οικογένεια λέει ότι ο πόνος της είναι αβάσταχτος και ότι ο Χρήστος ήταν ένα πολύ καλό παιδί που έφυγε άδικα. Παράλληλα, οι συγγενείς απειλούν ότι αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 17χρονου στη  Βοιωτία που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά καθώς βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του. Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύκοντινή απόσταση.

Ειδικότερα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Πρόκειται για στοιχείο που αύριο (16/11) θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού έχει βρει και το χέρι του 17χρονου οπότε δεν προκαλεί εντύπωση που βρέθηκε πυρίτιδα.

Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού. Άλλωστε και ο ιατροδικαστής έχει πει πως το παιδί πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η στιγμή της καταδίωξης του 17χρονου από τους αστυνομικούς

Οι στιγμές χάους που ακολούθησαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικό στη Βοιωτία καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, φαίνονται δύο αμάξια να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ακούγονται κόρνες και κάποιος φωνάζει «Πίσω, πίσω. Σταμάτα ρε».

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας ήχος από χτύπημα σε παρμπρίζ και έπειτα ακούγεται ο πυροβολισμός που τραυμάτισε θανάσιμα τον ανήλικο οδηγό.

«Όχι θεέ μου δεν μπορώ. Γιατί;» λέει κάποιος με άλλον να φωνάζει «Τον πυροβόλησε αυτός» και στρεφόμενος προφανώς στον αστυνομικό, να τον ρωτά «Τι σου έκανε και τον πυροβόλησες;».

«Γιατί θεέ μου, γιατί; Τι έκανα, τι έκανα;», λέει μια φωνή στο βάθος που πιθανώς να ανήκει στον 41χρονο κατηγορούμενο, με άλλον να απάντα «Γιατί το κάνατε; 17χρονών» και να ζητά να καλέσουν το ασθενοφόρο.

Ο διάλογος συνεχίζεται με κάποιον από την παρέα του 17χρονου να ρωτά τον αστυνομικό ξανά «γιατί τον πυροβόλησες;» και μια φωνή που ίσως ανήκει στον κατηγορούμενο να ρωτά «γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε».