Latest News

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: 14 όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα- Και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Δεύτερη ημέρα εφαρμογής της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αναμένεται σήμερα να απελευθερωθούν... 14 όμηροι

Χθες, Παρασκευή, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους- 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα άτομο από τις Φιλιππίνες- ενώ σε αντάλλαγμα αποφυλακίστηκαν 42 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και ανήλικοι, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. 

Σήμερα, θα αφεθούν ελεύθεροι 14 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς και θα αποφυλακιστούν 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα που θα απελευθερωθούν οι όμηροι. 

Εκεχειρία Ισραήλ- Χαμάς: Ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στη βόρεια Γάζα

Αυτή είναι η δεύτερη ημέρα κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Αυτή η «ανάσα» από τις μάχες επέτρεψε να παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας ανθρωπιστική βοήθεια. 

Στον θύλακα παραδόθηκαν τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ανέφερε ο ΟΗΕ. Επίσης, μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας 129.000 λίτρα καυσίμων και φυσικό αέριο. Στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του θύλακα, άνθρωποι έκαναν ουρές για να πάρουν καύσιμα, περιγράφει ο Guardian. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα μήνα που έφτασε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Κονβόι του ΟΗΕ παρέδωσε αλεύρι σε δύο δομές όπου εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο. Επίσης, ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος μπόρεσε να απομακρύνει 40 ασθενείς και συγγενείς τους από νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας και να τους μεταφέρει στη Χαν Γιουνίς.