Latest News

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Oι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον αριθμό των ομήρων που κρατά η Χαμάς

 Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς...είναι 126.

Η Χαμάς είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι 13 όμηροι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ενώ ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχαν και ξένοι, χωρίς να διευκρινίζει τις εθνικότητες τους.

Το Reuters αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 279 στρατιώτες του έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.300 νεκρούς.

Αντίστοιχα το υπουργείο Υγείας της Γάζας είπε ότι περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι χιλιάδες άλλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν αφού στα νοσοκομεία της Γάζας εξαντλούνται τα καύσιμα και οι προμήθειες

NYT: Οι καιρικές συνθήκες αιτία για την αναβολή των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times, η χερσαία επίθεση του Ισραήλ υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, όμως αναβλήθηκε, εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού. Από την πλευρά του Ισραήλ κρίθηκε πως οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες θα δυσκόλευαν Ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις. Το διεθνές μέσο ενημέρωσης πρόσθετε πως η αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να εμπλέξει το Ισραήλ σε έναν πόλεμο μέσα σε πόλεις.

Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, τους οποίους δεν κατονομάζει. Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά της Χαμάς δεκάδες χιλιάδες μαχητές πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε μπούνκερ και σε εκατοντάδες χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιμένουν πως η Χαμάς θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προώθηση των Ισραηλινών ανατινάζοντας σήραγγες καθώς θα πλησιάζουν οι χερσαίες δυνάμεις.