Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία σε μια συναυλία ως ένδειξη συμπαράστασης για τον πόλεμο... στο Ισραήλ.
Μάλιστα, ο Ρότζερ Γουότερς φέρεται να είπε στους θαυμαστές του «άντε γα@@@@@ε» κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Λονδίνο, όσο οι επικρίσεις για τη στάση του υπέρ της Παλαιστίνης αυξάνονται.
Πολλοί παρευρισκόμενοι αποχώρησαν πριν καν παιχτεί κάποιο τραγούδι. Όχι μόνο για τα πολιτικά του μηνύματα, αλλά και για όλη τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Για παράδειγμα, εμφάνισε πάνω στη σκηνή ένα λάπτοπ και άρχισε να διαβάζει σημειώσεις του για τα κατοικίδιά του.
Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν, καθώς πολλοί βγήκαν στο Twitter για να εναντιωθούν κατά της τεκμηριωμένης στήριξης του μουσικού υπέρ της Παλαιστίνης, στον απόηχο του πολέμου με το Ισραήλ. Οι χρήστες αναφέρθηκαν ότι το Facebook λογόκρινε τη φωτογραφία του Γουότερς να κρατάει μια σημαία της Παλαιστίνης στη σκηνή και αρκετοί έσπευσαν να τον καλέσουν.
Ωστόσο, ορισμένοι υπερασπίστηκαν τον καλλιτέχνη, δηλώνοντας ότι ο Γουότερς υπήρξε «φάρος» και ότι «κανείς δεν αντιμετώπισε τις κακοήθεις συκοφαντίες του ισραηλινού κράτους και των ξένων ακολούθων του όπως αυτός».
Ρότζερ Γουότερς: Γενικευμένες αντιδράσεις εναντίον του
Το 2018, ο Ρότζερ Γουότερς είχε δηλώσει ότι θεωρεί τη Σεβαστούπολη ρωσική πόλη .
«Δεν είμαι πολύ δυνατός στη γεωπολιτική. Ξέρω ότι η Σεβαστούπολη είναι πολύ σημαντική για τη Ρωσία και τους Ρώσους. Υπάρχουν πολλές συνθήκες και έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία έχει όλα τα δικαιώματα σε αυτήν την πόλη», είπε ο μουσικός.
Ο Γουότερς επρόκειτο να εμφανιστεί στην Κρακοβία τον περασμένο Απρίλιο. Όμως η ανοιχτή επιστολή που, σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, απηύθυνε στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, την Ολένα Ζελένσκα, προτρέποντάς της να ζητήσει από τον σύζυγό της να επιλέξει «έναν διαφορετικό δρόμο» και επικρίνοντας τη Δύση επειδή εφοδιάζει με όπλα το Κίεβο, προκάλεσε σάλο.
Ακόμη, ο καλλιτέχνης ερευνήθηκε από τη γερμανική αστυνομία επειδή φορούσε μαύρη καμπαρντίνα ναζιστικού τύπου με κόκκινο περιβραχιόνιο στις συναυλίες του στη Γερμανία νωρίτερα φέτος.
Αυτό ώθησε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να τον επικρίνει και να χαρακτηρίσει την εμφάνισή του στο Βερολίνο ως «βαθιά προσβλητική για τους Εβραίους».
Ο μουσικός υποστήριξε ότι η εμφάνιση ήταν μια κίνηση κατά του φασισμού, της αδικίας και της μισαλλοδοξίας και χαρακτήρισε την κριτική γι' αυτό «ανειλικρινή και πολιτικά υποκινούμενη». Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.