Latest News

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία για ξυλοδαρμό γιατρού στο Παίδων «Αγία Σοφία» από συνοδό ασθενούς

 Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μία παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τα ξημερώματα... της Πέμπτης, σύμφωνα με καταγγελία. 

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου για τον ξυλοδαρμό, την οποία δημοσιοποίησε η ΟΕΝΓΕ, ένας συνοδός ασθενούς, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο γιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του.

Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού, τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι λοιποί συνοδοί ασθενών παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους, παρακολουθώντας αμέτοχοι τον ξυλοδαρμό της γιατρού. Αμέτοχο, όμως, παρέμεινε και το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, επικαλούμενο έλλειψη δικαιοδοσίας, όπως σημειώνεται στην καταγγελία.

«Έπειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η συνάδελφος έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία.  Τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ.

Τι αναφέρει για τα περιστατικά ξυλοδαρμών το νοσοκομείο

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού εντός του έτους στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας, με το πρώτο θύμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

«Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου αισθανόμαστε εκτεθειμένοι και εξοργισμένοι με το γεγονός. Για μία ακόμη φορά γίνεται εμφανής:

• η ανάγκη για πλήρη νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
• η αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού
• η ανεπαρκής φύλαξη του νοσοκομείου Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία»
• ο ανεπαρκέστατος κρατικός μηχανισμός που κατ’ επανάληψη αφήνει ελεύθερους δράστες, ενώ με τόση ευκολία στοχοποιεί τα θύματα.

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων «η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν:

• τη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αρνείται να αναλάβει ευθύνες και να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
• την αστυνομία που ήταν ουσιαστικά απούσα
• τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος ενώ είναι ενήμερος για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε Δημόσιες Δομές Υγείας δε λαμβάνει μέτρα αποσόβησης αυτών».