Latest News

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες: Πρώτη συνάντηση μελών μετά τις εκλογές στο Δήμο Πειραιά

 Την πρώτη συνάντηση μετά τις δημοτικές εκλογές πραγματοποίησαν τα μέλη του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες με... επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη.

Στην ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

«Χθες, στη γεμάτη αίθουσα του ΒΕΠ με πολύ μεγάλη προσέλευση μελών και υποψηφίων της παράταξής μας, συζητήσαμε, αποτιμήσαμε την εκλογική αναμέτρηση και θέσαμε το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο για τη λειτουργία μας από εδώ και πέρα.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι στον Πειραιά έχουν διαμορφωθεί ειδικές συνθήκες που καθορίζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένα πολύπλοκο σύστημα στηρίζει τη δημοτική αρχή ενώ σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση προστέθηκε επισήμως και η υποστήριξη της ΝΔ σε εκείνη του ΠΑΣΟΚ που προϋπήρχε. Σ’ αυτό το καθεστώς των ειδικών συνθηκών και σε συνδυασμό με το πολύ αρνητικό πολιτικό περιβάλλον για τη δική μας προσπάθεια πετύχαμε να είμαστε 2η δύναμη και στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. 


 Συγκροτήσαμε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο, βαθιά ανανεωμένο με πάρα πολλές νέες συμμετοχές που αναγνωρίστηκε από όλους και που μας πάει στην επόμενη μέρα με πολλές νέες δυνατότητες έτσι ώστε σε βάθος της πενταετίας να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής και καθοριστικής παρέμβασης στην πόλη και στους εκλογικούς συσχετισμούς.  

 

Σημαντικό στοιχείο για τον Πειραιά παραμένει η χαμηλή συμμετοχή στο 35% με 5% άκυρα/λευκά. Η χαμηλή συμμετοχή στο 35% να θυμίσουμε ότι εμφανίστηκε στον Πειραιά για 1η φορά στο 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών του 2019, αυτό σημαίνει ότι η επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών στην πόλη σταδιακά απομακρύνεται από τις εκλογικές διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό το πολιτικό ζήτημα για εμάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την αντιμετώπισή του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή της σχέσης του πολίτη με την πόλη του.

 

Εμείς προχωράμε με όρεξη, σχέδιο και συνεχή παρουσία στην κοινωνία, μαζί με τα παλαιά και νέα στελέχη μας»!