Latest News

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ο Νίκος Γκάλης αποχαιρετά τον Γιάννη Ιωαννίδη: Έφυγε ένας μεγάλος αδελφός μου


Με ένα
συγκινητικό μήνυμα «αποχαιρέτησε» ο Νίκος Γκάλης τον Γιάννη Ιωαννίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως νιώθει ότι έφυγε... «ένας μεγάλος αδελφός μου». 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης πέθανε σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μακρά περίοδο κατά την οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ο Νίκος Γκάλης ήταν από τους πρώτους που «αποχαιρέτισαν» τον «Ξανθό», όπως είχε γίνει γνωστός ο εμβληματικός προπονητής του μπάσκετ. 

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας νικητής», έγραψε ο Νίκος Γκάλης, που μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη «οδηγό» έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, με τον Άρη. 

«Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδελφός», συνέχισε ο Νίκος Γκάλης. 

«Η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», κατέληξε στην ανάρτησή του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη. 

Άρης για Γιάννη Ιωαννίδη: Πού πας «ξανθέ»;

Εξίσου συγκινητική ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρης, η ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομά του ο Γιάννης Ιωαννίδης στην προπονητική του καριέρα. 

«Πού πας, “Ξανθέ”; Εσύ που έκανες τον Άρη αυτοκράτορα; Ανίκητο; Πώς να καλύψουμε τέτοιο κενό; Πού πας, Γιάννη Ιωαννίδη; Πώς θα είναι ίδιος ο Άρης χωρίς εσένα στη ζωή;», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η μπασκετική ομάδα του Άρη. 

«Ο Άρης δε θα ήταν αυτός που είναι χωρίς εσένα. Ο Άρης δεν είναι και δεν θα είναι αυτός που είναι χωρίς εσένα. Αλλά μην ανησυχείς… Η παρακαταθήκη που άφησες θα είναι ζωντανή στους αιώνες των αιώνων. Ο Άρης που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλης της Ελλάδας, ο Άρης που ένωσε όλη την Ελλάδα, ο Άρης που έκλεινε μαγαζιά, κινηματογράφους και θέατρα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας κάθε Πέμπτη, είναι ο δικός σου Άρης. Το δικό σου δημιούργημα», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, μέγιστε. Η “Dream Team” Άρη παραδείσου βρήκε τον ιδανικό κόουτς. Κι εκεί, “γκάζια” θα τους βάζεις... Γιατί η νίκη ήταν, είναι και θα είναι συνώνυμό σου…», καταλήγει ο Άρης.