Latest News

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Οι κοριοί έκλεισαν πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική - Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα


Πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική έκλεισε λόγω απεντόμωσης έπειτα από την εμφάνιση... κοριών.

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε. Ξενοδοχείο σε παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο Open.

«Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο, εάν έχει τέτοιο πρόβλημα και έχουν εισχωρήσει στα στρώματα, το κόστος να αλλάξεις στρώμα σε κάθε δωμάτιο είναι υψηλό» πρόσθεσε.

Τα συμπτώματα που θα σας χτυπήσουν καμπανάκι 

Ειδικοί από το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη και πιο εμφανής ένδειξη είναι τα τσιμπήματα που θα έχετε στο δέρμα σας, εάν σας επιτεθούν. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι εξογκωμένα και να προκαλούν έντονο κνησμό (φαγούρα). Σε μερικούς ανθρώπους ο κνησμός είναι πολύ έντονος και συνοδεύεται από επώδυνο οίδημα (πρήξιμο).

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις οι κοριοί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία).

Τα τσιμπήματα συχνά είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο ή σε νοητή γραμμή. Συνήθως εντοπίζονται στα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος κατά τον ύπνο (λ.χ. στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια).

Στους ανοικτόχρωμους ανθρώπους, τα τσιμπήματα συνήθως φαίνονται κόκκινα. Στις πιο μελαχρινές επιδερμίδες είναι πορφυρά και διακρίνονται πιο δύσκολα.

Άλλη ένδειξη είναι ανεξήγητες κηλίδες αίματος στα σεντόνια σας. Μπορεί να προέρχονται από τα τσιμπήματα ή από τη σύνθλιψη ενός κοριού την ώρα που κοιμάστε. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μικρές καφές κηλίδες στα σεντόνια ή στα έπιπλα. Είναι οι ακαθαρσίες των κοριών.