Latest News

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Πέθανε ο προπονητής του Δουβαλίδη- «Δάσκαλέ μου, άνθρωπέ μου, πατέρα μου»

 Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του στίβου η είδηση του θανάτου του Μπάμπη Σδρόλα, έμπειρου προπονητή ο οποίος καθοδηγούσε τον Κώστα Δουβαλίδη από τα πρώτα του βήματα... στον αθλητισμό. 

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο Κώστας Δουβαλίδης αποχαιρέτισε τον προπονητή του, τον άνθρωπο που ήταν πάντα στο πλευρό του, αποκαλώντας τον δάσκαλο και πατέρα του, όπως έκανε συχνά. 

«Κύριε… προπονητή μου, δάσκαλέ μου, άνθρωπέ μου… μα πάνω από όλα… πατέρα μου… Η λύπη μεγάλη. Έφυγες για ένα ταξίδι μόνος σου», γράφει στην ανάρτηση ο πρωταθλητής των 110 μ. εμπόδια. 

«Συνήθως τα κάναμε πλάι πλάι όλα αυτά τα χρόνια που ήσουν δίπλα μου και στήριζες το κάθε μου βήμα, την κάθε μου απόφαση. Πάντα ήσουν εκεί για να μου δείχνεις τι πρέπει να κάνω! Δυστυχώς ήρθε η ώρα να κάνεις το πιο μακρινό ταξίδι από όλα μόνος σου. Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε ξανά. Καλό παράδεισο να έχεις! Θα σε αγαπάμε εμείς τα παιδιά σου και η οικογένεια σου! Θα είσαι πάντα χαραγμένος στην καρδιά μας!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κώστας Δουβαλίδης. 

Ο Μπάμπης Σδρόλας πέθανε το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 73 ετών. Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς προπονητής στίβου, με συνεχή παρουσία στις αποστολές της εθνικής ομάδας.  

Στη σταδιοδρομία του γύμνασε πολλούς αθλητές, αλλά συνέδεσε το όνομά του με τον Κώστα Δουβαλίδη, τον κορυφαίο Έλληνα εμποδιστή όλων των εποχών, τον οποίο προπονούσε έως το τέλος της ζωής του. Υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Σδρόλα ο 36χρονος αθλητής συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ κατέρριψε πολλές φορές το πανελλήνιο ρεκόρ.