Latest News

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

«Ψυχοκόρες», «Ναυάγιο», «Γιατρός»: Ποιος έκοψε πρώτος το νήμα της τηλεθέασης

 Η έναρξη της φετινής σεζόν είναι η πιο «πληθωρική» στην πρόσφατη τηλεοπτική σεζόν από άποψη επιλογών για... τον τηλεθεατή. 

Ποτέ άλλοτε δεν έκαναν πρεμιέρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσες σειρές, ούτε δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για την παραγωγή πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε είδαμε το τρίτο κύμα από πρεμιέρες, ανάμεσά τους και τρεις νέες σειρές που «διαγωνίστηκαν» για το ενδιαφέρον του κοινού την Κυριακή.

Ο «Γιατρός» του Alpha, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που έκανε πρεμιέρα στις 22:40, μετά από την προβολή του «Σασμού» (σε επανάληψη), το «Ναυάγιο», η υπερπαραγωγή του Mega, στις 21:00, και οι «Ψυχοκόρες», επίσης στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα, όπως τα είδαμε στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Ο Γιατρός 17,5%

Ναυάγιο 15,5%

Σασμός 13,7%

Ψυχοκόρες 12,3%

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Ο Γιατρός 19%

Ναυάγιο 17,3%

Σασμός 17,1%

Ψυχοκόρες 11,5%

Το συμπέρασμα: Ο Alpha αποδεικνύεται για την ώρα αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στον τομέα της μυθοπλασίας. Το σερί «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (έκανε πρεμιέρα σεζόν στις 20:00), «Σασμός» (σε επανάληψη), «Γιατρός» κέρδισε τους τηλεθεατές που «ξέχασαν» να αλλάξουν κανάλι.

Το «Ναυάγιο» στάθηκε καλά, αν λάβει κανείς υπόψη του τον ανταγωνισμό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ τελευταίες και καταϊδρωμένες έκοψαν το νήμα οι «Ψυχοκόρες», με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.