Latest News

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Απαλλάχτηκαν με βούλευμα οι νέοι κατηγορούμενοι

 
Εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του Μάριου Παπαγεωργίου σημειώθηκε με βάση... τελευταίες πληροφορίες. 

Οι νέοι κατηγορούμενοι – οκτώ συνολικά– ανάμεσά τους και οι δύο γιοι του καταδικασμένου εγκεφάλου της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου απαλλάχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Mεταξύ των κατηγοριών ήταν η αρπαγή και η ανθρωποκτονία. Με βάση το σκεπτικό του βουλεύματος υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση με την οποία απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι, ενώ μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών δεν προκύπτει εμπλοκή αυτών των κατηγορουμένων στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή τους στο Ακροατήριο, ότι είχαν φυσική παρουσία στον τόπο της ανθρωποκτονίας ή της αρπαγής του Μάριου ή έστω ότι συμμετείχαν με οποιονδήποτε, αξιόποινο πάντως, τρόπο στην τέλεση των εν θέματι αδικημάτων. Ιδιαίτερα το γεγονός πως o ΜΡ είναι ο τελευταίος που κάλεσε τηλεφωνικά τον Μάριο την 21 :54 ώρα της 09.08.2012, και μάλιστα ευρισκόμενος στη Νέα Σμύρνη Αττικής (όπως προκύπτει από την ενεργοποίηση κεραιών), δεν συνιστά καταλυτικό στοιχείο καθώς προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε λογική εγκληματία ιδιαιτέρως μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι αυτός τυγχάνει αστυνομικός που υπηρετεί σε υψηλού κύρους υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ, να επικοινωνεί- με θύμα τηλεφωνικώς λίγο πριν λάβουν χώρα σε βάρος του τέτοιες βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις» αναφέρει το βούλευμα που παραθέτει η εφημερίδα Πατρίς.

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν όσα υποστήριξαν δύο εκ των κατηγορούμενων σχετικά με ένα ταξίδι, το οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών. Όπως είπαν το ταξίδι έγινε για να πουλήσουν κάρβουνα και δεν μετέφεραν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου για να το θάψουν.

Στο βούλευμα αποκαλύπτεται ο ρόλος του εγκεφάλου της υπόθεσης, ωστόσο μετά από τόσα χρόνια αδιευκρίνιστο παραμένει που βρίσκεται η σωρός του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου 

Το απαλλακτικό βούλευμα για τους 8 κατηγορουμένους προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του Μάριου. Ο δικηγόρος της μητέρας του, Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς πως θα προσφύγουν στον εισαγγελέα Εφετών.

«Θα προσφύγουμε με αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ώστε να ασκήσει έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα αφού στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών και είχαν προβληματίσει τότε το δικαστήριο δυστυχώς δεν διερευνήθηκαν στην ανάκριση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο γιος του εγκεφάλου ήξερε ότι το αυτοκίνητο του Μάριου  είναι εγκαταλελειμμένο από τους απαγωγείς  στο Παλαιό Φάληρο, ενώ οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει ακόμα με τη μητέρα; Αυτή η υπόθεση πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ηρεμήσει αυτή η μητέρα και  να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια.»