Οι εκρήξεις και ο συμμοριτοπόλεμος στους δρόμους στη Σουηδία... συνεχίζονται.
Τα μέλη των αντιμαχόμενων εγκληματικών ομάδων δεν πτοούνται από τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του στρατού για να αντιμετωπίσει το κύμα βίας.
Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου ακούγεται και ένας Έλληνας. Ο Μίκαελ Τενέζος (Mikael Tenezos) ή «Greken» όπως είναι το προσωνύμιό του στη Σουηδία. Φαίρεται να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του 36χρονου «Κούρδου» Ράβα Ματζίντ.
Ωστόσο τα τωρινά περιστατικά βίας φαίνεται να προκύπτουν από τα εσωτερικά προβλήματα την ομάδα του Ράβα.
Και οι δύο φαίνεται πως έχουν δραπετεύσει στο εξωτερικό.
The Greken
Ο Μίκαελ Τενέζος, που συχνά αποκαλείται «Έλληνας», παρουσιάζεται ως ηγετική μορφή του εγκληματικού δικτύου Ντάλεν.
Ο 25χρονος άλλοτε φέρελπις παίκτης του χόκεϊ κάποια στιγμή και ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο άρχισε να κάνει κακές παρέες με αποτέλεσμα να πέσουν οι επιδόσεις του οι άσχημοι βαθμοί που δεν του επέτρεψαν να πάει σε ειδικό σχολείο για ταλαντούχους παίκτες χόκεϊ.
Τρόμος στην Ευρώπη
Ο κύριος Σωτήρης Δελλής, πρώην μέλος του Σουηδικού κοινοβουλίου, μεταφέρει πως περιγράφουν τα μέσα της χώρας την κατάσταση.
Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μεταναστεύσει μόνο στη Σουηδία τουλάχιστον 300.000 πολίτες. Από αυτούς εκτιμάται ότι 30 με 70.000 έχουν εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι αμοιβές μάλιστα για τα συμβόλαια θανάτου ανέρχονται από 10 έως και 17.000€.
Η χώρα βρίσκεται μπροστά από μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς αν δεν λάβει δραστικά μέτρα η εγκληματικότητα θα εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Σουηδία: Πάνω από 1000 νέοι τον χρόνο εντάσσονται σε συμμορίες
Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε για το κλίμα έντασης που βιώνουν οι κάτοικοι στη Σουηδία.
«Για κάποιους από εμάς δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση. Από το 2015 κάνω ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα και πραγματικά είναι τρομακτικό», δήλωσε.
«Είναι σαν ένας πόλεμος που επικρατεί. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας από αυτούς είναι Έλληνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σουηδία. Αυτοί κυρίως είναι νέοι άνθρωποι της β’ γενιάς που ζουν σε ανεργία, που έχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει πολύ η Σουηδία. Βλέπουμε ένα χάσμα κοινωνικό και ταξικό, μία περιθωριοποίηση ανθρώπων», συμπλήρωσε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια η εγκληματικότητα περιοριζόταν στα γκέτο και το κράτος δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό.