Latest News

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Νέα καρατόμηση από τον υπουργό Υγείας - Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο»

 Στην καρατόμηση του Διοικητή και της αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ), προχώρησε ο υπουργός Υγείας... Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό, στις 3 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας είχε προχωρήσει στην παύση της διοίκησης του «Αγία Όλγα» για τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο, ενώ πριν είχε καρατομήσει και τον διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά 


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αναλαμβάνω την ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας καταρχήν συγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και πως «έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, έχουμε τη βούληση και τη γνώση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει τη λειτουργία των χειρουργείων, με στόχο να μη λειτουργούν καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

«Θα λειτουργήσουν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια για να καλύπτονται όπως στο παρελθόν οι ανάγκες των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο», σημείωσε και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, σχολιάζοντας ότι πέραν αυτής της ενίσχυσης για το επόμενο τρίμηνο, θα τρέξουν γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία», τόνισε ο κ. Χροσοχοϊδης, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου να προτείνουν άμεσα τις θέσεις, πέρα από τους αναισθησιολόγους, που είναι αυτή την στιγμή απαραίτητες. «Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση fast track προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να προκηρύξουμε και να προσλάβουμε άμεσα τους γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο για να γίνει περαιτέρω αξιόμαχο», επεσήμανε.