Latest News

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Καρτέλ στο λιμάνι του Πειραιά Ποιος είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής που έπαιζε... μπάλα με γαρίδες Εκουαδόρ με …κοκαΐνη


Ο «μπαλαδόρος» των 67 κιλών κοκαΐνης χρησιμοποιούσε το τρικ της… γαρίδας για να μην περνά από έλεγχο X-RAY το κοντέινερ με το «πολύτιμο» φορτίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εικονική βλάβη του συστήματος ψύξης του κοντέινερ, που περιείχε γαρίδες από το Εκουαδόρ, καθιστούσε προτεραιότητα την επισκευή του και στη συνέχεια την «ακτινογράφηση» του φορτίου του. Αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εκμεταλλεύονταν οι «συνεργαζόμενοι» ψυκτικοί που έβγαζαν την κοκαΐνη από τα συστήματα ψύξης για την περαιτέρω διακίνησή της. 

Το καρτέλ της Λατινικής Αμερικής φέρεται να προσέγγισε τον 41χρονο πρώην ποδοσφαιριστή και τους δύο ψυκτικούς, και τους προσέλαβε προκειμένου να βγάζουν τα ναρκωτικά από τα κοντέινερ και στη συνέχεια αυτά να περνούν στην κατοχή κυκλώματος διακίνησης από την Αλβανία.

Ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είναι ιδιοκτήτης εταιρίας με επισκευές ψυκτικών μηχανημάτων και είχε σύμβαση με το λιμάνι ως εξωτερικός συνεργάτης. Υπάλληλός του ήταν ο 31χρονος, ψυκτικός στο επάγγελμα, ενώ ο 36χρονος ήταν υπάλληλος του λιμανιού και υπεύθυνος για να εντοπίζει τις βλάβες στα συστήματα ψύξης.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής ήταν, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, εκείνος που είχε τις επαφές με το καρτέλ και ενημέρωνε για τον αριθμό του κοντέινερ με το φορτίο της κοκαΐνης. Την τελευταία στιγμή έδινε τον αριθμό του εμπορευματοκιβωτίου στον 36χρονο υπεύθυνο του λιμανιού, ο οποίος δήλωνε εικονική βλάβη. Στη συνέχεια, καλούσε τους ψυκτικούς για την «επισκευή».

Συνήθως τα κοντέινερ του καρτέλ μετέφεραν φορτία με γαρίδες από το Εκουαδόρ, η επισκευή του συστήματος ψύξης χαρακτηριζόταν πρώτης προτεραιότητας, κι έτσι το εμπορευματοκιβώτιο δεν περνούσε άμεσα από έλεγχο αλλά μετά την επισκευή του για να μη… χαλάσει το εμπόρευμα.

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, με τον πρώην ποδοσφαιριστή, σχετικά με τα 280 γραμμάρια κοκαΐνης που βρέθηκαν στο σπίτι του, να υποστηρίζει πως ήταν για προσωπική χρήση. Σημειώνεται πως και οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενεργοποιήσει στις εφαρμογές επικοινωνίας στα κινητά τους τηλέφωνα τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των δεδομένων μετά την παρέλευση 15 λεπτών. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής έπαιζε… μπάλα με το καρτέλ κοκαΐνης τουλάχιστον από το 2022, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει. Σημειώνεται ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Super League και της Β’ Εθνικής, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 10 χρόνων.