Latest News

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ και Χαμάς - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγκόσμιος συναγερμός για όλους τους Αμερικανούς (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Προειδοποίηση παγκόσμιου συναγερμού εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφιστώντας την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες σε όλο... τον κόσμο.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι ο συναγερμός εκδόθηκε «λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει:

Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.

Να εγγραφούν στο Πρόγραμμα εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών (STEP) για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Να ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και στο Twitter.

Νετανιάχου: «Θα είναι μακρύς ο πόλεμος» – Εξισώνει τη Χαμάς με τους ΝΑΖΙ

Συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ως μια αναμέτρηση μεταξύ του καλού και του κακού, του νεωτερισμού και της βαρβαρότητας, λέγοντας ότι, τόσο το Ισραήλ, όσο και ο κόσμος αντιμετωπίζουν την «πιο σκοτεινή ώρα». «Η Χαμάς είναι οι σύγχρονοι Ναζί», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Αυτή είναι μια μάχη του δυτικού πολιτισμού, η μάχη του ελεύθερου κόσμου, η μάχη για το μέλλον. Εδώ έχουμε δύο δυνάμεις. Ο ένας είναι ο άξονας του κακού, με επικεφαλής το Ιράν μέσω της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και άλλων, που θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα, σε μια εποχή δουλείας και πολέμου, σκλαβιάς και αφανισμού.»

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση. «Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Είμαι υπεύθυνος για το κατεστημένο της άμυνας. Ήμουν υπεύθυνος για αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος για τη νίκη στη μάχη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα στρατιωτικό κέντρο κοντά στα σύνορα της Γάζας.

 

«Θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή στον Μεσαίωνα»

«Πρέπει να αντισταθούμε και να κερδίσουμε». Πρόσθεσε δε ότι «Και οι άλλες δυνάμεις –οι δυνάμεις της προόδου και της ανθρωπότητας– που θέλουν να ωθήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν κόσμο ειρήνης και ευημερίας. Βρισκόμαστε στο κατώφλι της επέκτασης αυτής της ειρήνης – και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η ενέργεια.

Πρέπει να αντισταθούμε και να κερδίσουμε. Πάνω από όλα πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να απελευθερώσουμε τους ομήρους», είπε ο Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς, προσθέτοντας ότι αν και θα υπάρξουν «σκαμπανεβάσματα», ο λαός του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένος.

Ισραήλ: Απέσυρε όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία

Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Middle East Eye πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο. Προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό, αφού αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο.