Latest News

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς «χτύπησε» η Χαμάς από στεριά και αέρα (BINTEO)

 Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησε η Χαμάς το Ισραήλ και πώς εισέβαλε στο νότιο τμήμα της χώρας... το Σάββατο (7/10), εξαπολύοντας μεγάλη δολοφονική επίθεση που έχει έως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 600 νεκρούς Ισραηλινούς, ενώ έχει απαγάγει δεκάδες άλλους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα βίντεο, που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι Aλ Άκσα της Χαμάς το απόγευμα της Κυριακής (8/10), φέρεται να δείχνουν ότι η Χαμάς βομβάρδισε για πρώτη φορά ισραηλινούς στρατιωτικούς πύργους παρατήρησης και οπλικά συστήματα στα σύνορα χρησιμοποιώντας drones.

Στο βίντεο φαίνονται drones να ρίχνουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους στόχους των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Γάζας.

Στη συνέχεια, η τρομοκρατική ομάδα εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή αλεξιπτωτιστές περνούσαν τα σύνορα από αέρος.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Χαμάς πλησίασε τον φράχτη των συνόρων, άνοιξε τρύπες σε αυτόν χρησιμοποιώντας μεγάλους εκρηκτικούς μηχανισμούς και επέτρεψε σε εκατοντάδες τρομοκράτες να εισβάλουν στο Ισραήλ, πολλοί από αυτούς με φορτηγά και μοτοσυκλέτες.

Σε εικόνες που κυκλοφόρησαν από τη Χαμάς φαίνονταν ένοπλοι να καταλαμβάνουν σημεία ελέγχου, ανάμεσα σε πτώματα Ισραηλινών στρατιωτών, άνδρες της Χαμάς σε μοτοσικλέτες να περνούν μέσα από τρύπες στον φράχτη, μπουλντόζες να γκρεμίζουν συρματόπλεγμα για να περάσουν ένοπλοι κ.α. Σε βίντεο από το Ερέζ, το βορειότερο από τα περάσματα από τη Γάζα, φαίνεται μια έκρηξη σε τσιμεντένιο φράχτη να λειτουργεί ως έναυσμα για επίθεση.

Σημειώνεται πως ο φράκτης παραβιάστηκε σε πολλά σημεία, επιτρέποντας σε πολλά ατομα να περάσουν στη Γάζα.

Η Γάζα έχει επτά επίσημα περάσματα. Τα έξι ελέγχονται από το Ισραήλ, ένα από την Αίγυπτο. Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες η Χαμάς μπήκε στο Ισραήλ από σημεία κατά μήκος του φράχτη.

Στη συνέχεια, οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν σε θέσεις του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων και σε κοντινές κοινότητες.

Η Χαμάς επιχείρησε επίσης να εισέλθει μέσω της θάλασσας, αλλά οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού απέκρουσαν την επίθεση, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές 

Πέρα από οικισμούς, η Χαμάς επιτέθηκε και σε δύο στρατιωτικές βάσεις, μία στη Ζικίμ και μία στη Ρεΐμ. Εικόνες από τη Ρεΐμ δείχνουν καμένα οχήματα στον δρόμο προς τη βάση. Είναι άγνωστοι πόσοι σκοτώθηκαν. Γενικότερα, τα κανάλια της Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δείξει επανειλημμένα εικόνες νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών.