Ακόμη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προγραμμάτισε σήμερα ειδική πτήση για την επιστροφή και άλλων Ελλήνων κατοίκων μέσω του Τελ Αβίβ που επιθυμούσαν τον επαναπατρισμό τους από το Ισραήλ στην Ελλάδα.
«Η πρεσβεία ήταν άψογη. Πήραμε τηλέφωνο, τους ενημερώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα εκεί που είμαστε και κατευθείαν μας πήραν τα στοιχεία του διαβατηρίου» ανέφερε ένας εξ αυτών που μίλησε στην ΕΡΤ για τον επαναπατρισμό του.
Όπως μετέφεραν, δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση το μεσημέρι από την πρεσβεία, ώστε να μεταβούν αμέσως στο αεροδρόμιο προκειμένου να επαναπατριστούν.
«Περιμέναμε να πάρουμε το εισιτήριο και από πάνω ακούγαμε τις ρουκέτες που εκτοξεύονταν και λέγαμε "πότε θα έρθουν να μας πάρουν"» συμπλήρωσε μαι γυναίκα.
«Δεν έφτασαν (οι ρουκέτες) στα σπίτια μας αλλά υπήρχε πρόβλημα» είπε ένας νεαρός που αποκάλυψε ότι το δωμάτιό του είναι καταφύγιο σε αντίθεση με αρκετούς άλλους αμάχους που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πόλεις και χωριά του Ισραήλ.
Τη Δευτέρα, οι πρώτοι 81 Έλληνες επαναπατρίστηκαν με απευθείας προγραμματισμένη πτήση της «El Al» που προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ.