Latest News

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Οπαδική βία στη Νέα Ιωνία: 87 συλλήψεις πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα - Οι 62 ανήλικοι

 Σε 87 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στη Νέα Ιωνία το απόγευμα, αποτρέποντας οπαδικό επεισόδιο εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου...στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορείς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε κοντά σε γήπεδο στη Νέα Ιωνία, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, που είχαν πάνω τους καδρόνια, και ράβδους, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Ακολούθησε κοινή επιχείρηση μαζί με ομάδα της Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΡΑΣΗ, και τα άτομα προσήχθηκαν στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής,. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οπαδούς δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της Νέας Ιωνίας αργότερα.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πάνω από 80 προσαγωγές.