Latest News

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Νεκρός διοικητής της Χαμάς που είχε οργανώσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου (BINTEO)

 Νεκρός διοικητής της Χαμάς που είχε οργανώσει μέρος των επιθέσεων στο Ισραήλ στις... 7 Οκτωβρίου.

Tον διοικητή της Χαμάς που ενορχήστρωσε τις επιθέσεις στο Ερέζ και το Νετίβ ΧαΑσάρα κατά τη διάρκεια της φονικής σφαγής της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου εξουδετέρωσε το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι IDF σήμερα.

Ο Νασέμ Αμπού Ατζίνα, ήταν ο διοικητής του τάγματος Beit Lahia της Βόρειας Μεραρχίας της Χαμάς.

Προηγουμένως, γράφει η Jerusalem Post, ο Ατζίνα είχε διοικήσει τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των δυνατοτήτων UAV της οργάνωσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εξόντωση του Ατζίνα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην ικανότητα της Χαμάς να διαταράσσει τις επιχειρήσεις των IDF στο έδαφος.


Στη δήλωση του ισραηλινου στρατού αναφέρεται ότι ο Νισίμ Αμπού Ατζίνα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άνδρας παρουσιάζεται ως ο διοικητής του τάγματος Μπέιτ Λάχια της βόρειας μεραρχίας της Χαμάς, «η οποία καθοδήγησε τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του κιμπούτς Ερεζ και του Μοσάβ Νετιβ Χατάρα».

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε τη στιγμή που ο IDF βομβαρδίζει το σπίτι του υπαρχηγού της Χαμάς

Βίντεο που δημοσιεύουν οι Times of Israel δείχνει ισραηλινές δυνάμεις να κατεδαφίζουν το σπίτι υπαρχηγού της Χαμάς. Πρόκειται για το σπίτι του Σάλεχ αλ Αρούρι, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Αρούρα, κοντά στη Ραμάλα.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποίησαν οι IDF.

 

Στις 27 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των IDF υποστράτηγος Γεχύντα Φοξ υπέγραψε την εντολή κατεδάφισης.

Με έδρα το Λίβανο, ο αλ Αρούρι θεωρείται ένας από τους ηγέτες της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.