Latest News

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Λούτσα: Έδωσαν τη χαριστική βολή και στους «6» - Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων Τούρκων

 Δύο συλλήψεις Τούρκων που εμπλέκονται στη μαφιόζικη εκτέλεση των «6» στη Λούτσα... ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Ο ένας είναι ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος (λίγη ώρα μετά τη δολοφονία), έχοντας πάνω του σφαίρες και ο δεύτερος είναι ένας 28χρονος που εντοπίστηκε την Τρίτη στον Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια συνελήφθη.

Στο σπίτι που διέμενε ο 28χρονος φαίνεται ότι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας των 6 Τούρκων.

Διαπιστώθηκε ότι και τα 6 θύματα έφεραν χαριστική βολή στο κεφάλι, πριν τη διαφυγή των δραστών.

Ο ρόλος του 32χρονου και του 28χρονου

Όσον αφορά στους ρόλους, ο 32χρονος φέρεται να ήταν το πρόσωπο πίσω από τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξαπλής δολοφονίας. Είχε αναλάβει τη μεταφορά των« 6» από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.

Για αυτό το σκοπό είχε δώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας και κάρτες επιβίβασης του αεροπλάνου, ενώ φέρεται ως το πρόσωπο που τους οδήγησε στο σπίτι της Λούτσας, με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο σημείο της δολοφονίας από τον 32χρονο, προτού ο τελευταίος οδηγήσει τα 6 θύματα στη φονική παγίδα, με την πρόφαση ότι φεύγουν για Ιταλία από το Ελ. Βενιζέλος.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις εντοπίστηκαν 55 κάλυκες, καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου.


Ειδικότερα, για τις έρευνες και τις δύο συλλήψεις στην υπόθεση των πυροβολισμών στη Λούτσα ενημέρωσαν οι αστυνομικές αρχές. 

Μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Λούτσα στις 11 Σεπτεμβρίου  ενημέρωση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο υπήκοο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο υπήκοο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών. «Κοινό χαρακτηριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια τα οποία αφορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. 

Πυροβολισμοί στη Λούτσα: Το χρονικό της δολοφονίας

Οι πυροβολισμοί στη Λούτσα με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 μελών συμμορίας έγιναν στις 11 Σεπτεμβρίου γύρω στις 18:30, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως. Τότε άγνωστος αριθμός δραστών έστησε ενέδρα στα έξι άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, οι οποίες διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι είναι πλαστές.

Όταν το αυτοκίνητο πέρασε από μπροστά τους, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν και σκότωσαν τους έξι επιβαίνοντες.

Λίγες μέρες μετά συνελήφθη ένας 32χρονος Τούρκος που  στο αεροδρόμιο  Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα. Στην κατάθεσή του το μόνο που ισχυρίστηκε είναι ότι τις σφαίρες που βρήκαν πάνω του οι αστυνομικοί του τις «φύτεψαν» κάποιοι.