Latest News

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ξεπέρασαν τους 5.100 οι νεκροί και από τις δύο πλευρές

 
Ο τραγικός απολογισμός από τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς έχει φτάσει πλέον τους 5.185 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι... δύο πλευρές. 

Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 12.493 έχουν τραυματιστεί από το σφυροκόπημα της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα. Οι μαχητές της Χαμάς, όταν εξαπέλυσαν τις συντονισμένες επιθέσεις τους στο Ισραήλ, σκότωσαν τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους. 

Από τους νεκρούς στη Γάζα, οι 1.524 ήταν παιδιά και οι 1.000 γυναίκες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της του θύλακα, Ασράφ αλ Κούντρα. Συμπλήρωσε ότι 44 υγειονομικοί έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τέσσερα νοσοκομεία και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς

Ισραηλινή αεροπορική επίδρομη φέρεται πως σκότωσε τον αρχηγό των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, Τζεχάντ Μέιζεν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς, κατά τη διάρκεια του αεροπορικού πλήγματος έπεσαν νεκρά και άλλα μέλη της οικογένειάς του, αναφέρει το Reuters. 

Η Τζαμίλα Χάντι, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Xαμάς, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα, ανακοίνωσε η οργάνωση. 

Η 64χρονη σκοτώθηκε χθες το βράδυ από στην Τζαμπαλίγια, στον βόρειο τομέα της Γάζας, ανέφερε η Χαμάς, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος με το Ισραήλ.