Latest News

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές 2023: Ένταση και δύο συλλήψεις σε εκλογικό τμήμα

 Ένταση σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του σημερινού δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023 με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας άνδρας για παραβίαση της... εκλογικής νομοθεσίας. 

Αναλυτικότερα, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Ρόδο κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023, από αστυνομικούς του Α.Τ. Νότιας Ρόδου, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Για τον άνδρα υπήρξε καταγγελία ότι προέβαινε σε διανομή ψηφοδελτίων, έξω από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο σε χωριό της Ρόδου, σε πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως ανέφερε η rodiaki.gr το περιστατικό συνέβη σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού. Αρχικά έγινε καταγγελία στην δικαστική αντιπρόσωπο του τμήματος από εκπρόσωπο άλλης εκλογικής παράταξης και στη συνέχεια ενημερώθηκε και το πρωτοδικείο της Ρόδου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, τον συνέλαβε και στη συνέχεια με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr ο άνδρας που συνελήφθη αρνείται την κατηγορία, όπως αυτή του αποδίδεται, και ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εκλογικής αντιπροσώπου που τον κατήγγειλε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή και εν συνεχεία με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη.