Latest News

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και έρευνες για αγνοούμενους (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τουλάχιστον 13 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην Μούρθια... της Ισπανίας.

Η φωτιά ξέσπασε στο δημοφιλές νυχτερινό κέντρο Teatre, στην περιοχή Atalayas, γύρω στις 6:00 τοπική ώρα ενώ βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media δείχνουν φλόγες πάνω από το κτίριο και πυκνό καπνό να ξεχύνεται από τα μεγάλα παράθυρά του.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν άτομα που αγνοούνται ακόμα και βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κέντρο.

«Είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο δήμαρχος της Μούρθια Χοσέ Μπαλέστα στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι 24h, προσθέτοντας ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Σε τριήμερο πένθος η πόλη μετά τη φωτιά

Στην όλη κηρύχθηκε τριήμερο πένθος ενώ συγγενείς των αγνοουμένων φτάνουν στο σημείο για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους δικούς τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να μπουν στον χώρο γύρω στις 8:00 και ανακάλυψαν τέσσερα πτώματα ενώ περίπου 40 λεπτά αργότερα εντόπισαν δύο ακόμα νεκρούς.

Τέσσερις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο καθώς εισέπνευσαν καπνό. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη φωτιά, η οποία ξέσπασε όταν το κλαμπ ήταν γεμάτο από κόσμο.