Latest News

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Φονική σύγκρουση τρένων στην Ινδία - Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες (BINTEO - ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ινδία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και άλλοι 50... να τραυματιστούν.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα συνέβη στο κρατίδιο Άντρα Πραντές της νότιας Ινδίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης. Ομάδες διασωστών έσπευσαν στο σημείο, κοντά στο Βιζιαναγκάραμ.

Από την πλευρά του, ο τοπικός πρωθυπουργός του κρατιδίου ανέφερε ότι ένα τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Ραγιαγκάντα στο Βιζιαναγκάραμ εκτροχιάστηκε και η ενημερωτική ιστοσελίδα NDTV έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

Ο Ις Τζάγκαν Μόχαν Ρέντι ζήτησε να σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερα ασθενοφόρα από το Βισαχαπάτναμ και το Ανακαπάλι, τις δύο περιφέρειες που είναι πιο κοντά στο Βιζιαναγκάραμ. Έδωσε επίσης οδηγίες για τον συντονισμό των κυβερνητικών επιχειρήσεων ώστε να ληφθούν αμέσως μέτρα για τη διάσωση και την περίθαλψη των τραυματιών.


 


Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα αυτής της φύσης στην ινδική ιστορία παραμένει αυτό που έγινε την 6η Ιουνίου 1981 στην πολιτεία Μπιχάρ, όπου επτά βαγόνια τρένου που διερχόταν από γέφυρα έπεσαν σε ποταμό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από 800 ως 1.000 άνθρωποι.

Τον Ιούνιο, σύγκρουση τριών συρμών στην πολιτεία Οντίσα (ανατολικά) είχε αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 300 ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν άλλοι χίλιοι και πλέον άνθρωποι, εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα διακλαδώσεων.

Ενώ δυο μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ινδία εξαιτίας πυρκαγιάς σε βαγόνι σταματημένο σε σταθμό, που αποδόθηκε σε επιβάτη ο οποίος ζέσταινε νερό για να φτιάξει τσάι.