Latest News

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» Εύβοια, Λαμία και Πάτρα - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

 Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη Στερεά Ελλάδα, με την κακοκαιρία Elias να εντείνεται σήμερα και να προκαλεί...σοβαρά προβλήματα.

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» Φωκίδα, Εύβοια και Φθιώτιδα, από τα ξημερώματα, συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα. 

Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα. 

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα και στη Χαλκίδα

Από τις 04:00 δοκιμάζεται η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα υπόγεια.

Μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 05:00, ενώ σημειώνεται πως δεν σταματούν οι κεραυνοί. 

Με απόφαση του δήμου, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες τις σχολικές μονάδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Ακραία φαινόμενα στη Λαμία έφερε η κακοκαιρία Elias

Στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμίας είναι ιδιαίτερα έντονη η βροχόπτωση που σημειώνεται. 

Από τις 05:00 το πρωί βρέχει συνεχώς, με διαστήματα όπου η βροχόπτωση είναι ραγδαία φτάνοντας και μέχρι 110 κυβικά το στρέμμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα, πέρα από πλημμυρισμένα υπόγεια στη νότια πλευρά της πόλης, με την πυροσβεστική να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για την άντληση των υδάτων.

Σημειώνεται πως πολλοί από τους κατοίκους του χωριού Κόμμα πέρασαν το βράδυ τους στο κοινοτικό γραφείο, λόγω της  απειλής υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού.