Latest News

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νύχτα τρόμου σε Λάρισα, Καρδίτσα και Ξυλόκαστρο - Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία Elias


Η κακοκαιρία Elias σαρώνει ήδη αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ήδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν στα δυτικά... της χώρας.

Το βράδυ της Δευτέρας το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο το βράδυ, με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν έντονες βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, καθώς το φαινόμενο κινείται ανατολικά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά.

Χρειάστηκε μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας πήγαν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και πλέον η κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα έχει αποκατασταθεί.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται στην περιοχή της Καρδίτσας.

Παράλληλα, καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Λάρισας.

Ειδικότερα, διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμους μέσα στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, αλλά και σε χωριά κυρίως της Ελασσόνας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην πόλη της Λάρισας χωρίς ρεύμα βρίσκονται αυτή την ώρα οι οδοί Πολέμη, Καραγάτση, Μυριβήλη, Δεκέλη, Πλάτωνος, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλους δρόμους.

Αναφορικά με τα χωριά αυτή την ώρα βυθισμένα στο σκοτάδι είναι: το Μαυροβούνιο, η Χάλκη, το Δαμάσι, το Αμούρι, η Μαγούλα και το Μεσοχώρι.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιριας:

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Elias τα επόμενα 24ωρα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ:

Την Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.