Latest News

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία Elias έφτασε στην Αττική- Ισχυρές καταιγίδες, ανοιχτά τα σχολεία

 Η κακοκαιρία Elias πλήττει και την Αττική τις τελευταίες ώρες, καθώς εκδηλώθηκαν σφοδρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, οι οποίες συνοδεύονταν από... διαδοχικούς κεραυνούς. 

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, επικαλούμενος τις προβλέψεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias τις επόμενες ώρες. 

«Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις το φαινόμενο θα εξασθενήσει το άμεσο χρονικό διάστημα, άρα δεν υπάρχει θέμα να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική και θα λειτουργήσουν κανονικά», δήλωσε  ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως αν υπάρχει πρόβλημα λόγω της κακοκαιρίας Elias σε συγκεκριμένες περιοχές, τότε θα είναι θέμα απόφασης του δήμου το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία εκεί.


Η Αττική είναι ανάμεσα στις περιοχές για τις οποίες ενεργοποιήθηκε το 112, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Το βράδυ της Τρίτης εστάλη στους πολίτες μήνυμα το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα, λόγω των καιρικών φαινομένων. 

«Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε το εν λόγω μήνυμα. 

Κακοκαιρία Elias: Πώς θα κινηθεί σήμερα 

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει για την κακοκαιρία Elias.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα- στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο- στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. 

Πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα θα σημειωθούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στον νομό Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, όπως και σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Αύριο, Πέμπτη, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.