Latest News

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Η λάσπη έκανε «πορτοκαλί» τη θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας

 
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται η βόρεια Εύβοια με φωτογραφίες από τη Λίμνη Ευβοίας να δείχνουν τη θάλασσα «πορτοκαλί» λόγω των φερτών υλικών και της λάσπης που... καταλήγει εκεί.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η θάλασσα μπροστά από τη Λίμνη Ευβοίας έχει χάσει το μπλε της χρώμα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. 

Κακοκαιρία Elias: Στο επίκεντρο η βόρεια Εύβοια

Τις τελευταίες ώρες, η βόρεια Εύβοια είναι η περιοχή η οποία δοκιμάζεται περισσότερο από την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα. σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα ακραία φαινόμενα θα εξασθενήσουν αύριο.

Στην περιοχή επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Για την Εύβοια το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις, εκ των οποίων 20 για αντλήσεις υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και σε πέντε περιπτώσεις έχει χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφέρει άτομα σε ασφαλή σημεία στην Ιστιαία.

Σύμφωνα με το evima.gr η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτη πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό. 

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».