Latest News

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: 257 απεγκλωβισμοί στη Μαγνησία -Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια

 Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που έχει λάβει η πυροσβεστική υπηρεσία από κατοίκους σε Εύβοια και Βόλο, που χρειάστηκαν βοήθεια για να φύγουν από τα σπίτια τους ή να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της σφοδρής... κακοκαιρίας Elias.

Στη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 10.495 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.768 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.577 άτομα.

Μόνο στον Βόλο χθες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα.

Χρειάστηκε επέμβαση και στα χωριά Αχίλλειο και Αρμένι, ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 79 άτομα, καθώς η στάθμη του νερού προκαλούσε ανησυχίες. Και οι δύο περιοχές είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία Daniel και παρότι έχει γίνει άντληση υδάτων, οι κάτοικοι δεν έχουν λάβει εντολή να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς είναι πολύ κοντά στη λίμνη Κάρλα.

Κακοκαιρία Elias: Σε επιφυλακή οι αρχές για τη Μαγνησία

Σε επιφυλακή και ιδιαίτερα ενισχυμένες παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μαγνησία, καθώς αν και το φαινόμενο τώρα έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το κέντρο επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας δέχθηκε συνολικά 1.200 κλήσεις από τις μεσημεριανές ώρες χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 19 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 257 άτομα.

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias

Αναφορικά με την Εύβοια, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χθες χρειάστηκε και απεγκλωβισμός ατόμων. 

Μάλιστα, με εντολή του δημάρχου, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μάλιστα με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κεντρικό οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι στο κεντρικό οδικό δίκτυο που ξεκινάει από τα Ψαχνά και φτάνει μέχρι το Μαντούδι και από εκεί προς Β. Εύβοια.

Πού αλλού χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 173 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 72 αντλήσεις υδάτων, 25 κοπές δέντρων και 9 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 77 κλήσεις, εκ των οποίων 29 για αντλήσεις υδάτων, τρεις για κοπές δέντρων και δύο για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στη περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, από χθες έως σήμερα, έλαβε 15 κλήσεις εκ των οποίων 12 για αντλήσεις υδάτων και 4 για κοπές δέντρων.

Στην περιφέρεια Αττικής από χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 70 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 49 αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων και τέσσερις μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.