Latest News

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

 Η κακοκαιρία Daniel έχει δημιουργήσει εικόνες βιβλικής καταστροφής σε περιοχές της χώρας, με τη Μαγνησία να έχει «χτυπηθεί» με... ιδιαίτερη σφοδρότητα. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού της, προειδοποιώντας πως τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Πέμπτη. Νωρίτερα δόθηκε νέα εντολής απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε Καρδίτσα και Φάρσαλα. 

Η κακοκαιρία Daniel, που συνοδεύεται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Κακοκαιρία Daniel: Πού θα «χτυπήσει» σήμερα και αύριο

Σήμερα, Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να πλήξουν:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως σήμερα το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Νωρίς το πρωί, ήχησε το 112 σε Καρδίτσα και Φάρσαλα με τους πολίτες να ενημερώνονται πως ελήφθη απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας  λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» αναφέρθηκε στο ένα μήνυμα, ενώ ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο του δεύτερου.