Latest News

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Αδιάβατη λίμνη ακόμη η εθνική οδός μετά τα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)


 Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ο οποίος έχει αποκλειστεί σε ένα μεγάλο τμήμα του, μετά την κακοκαιρία Daniel που «βούλιαξε» τη Θεσσαλία, με τη χώρα να παραμένει κομμένη στα δύο για πέμπτη... συνεχόμενη ημέρα.

Σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στα social media, συγκρίνεται η κατάσταση που επικρατούσε χθες και σήμερα. Η εικόνα φαίνεται ελαφρώς βελτιωμένη ωστόσο ακόμη προβληματική αφού από το συγκεκριμένο σημείο καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ έχει διακοπεί από τη Χ/Θ 471+481 (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) μέχρι Χ/Θ 400+265 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), εξαιρουμένων όσων εκ των ανωτέρω οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τον κόμβο στο Κλειδί Ημαθίας και μέσω της Εγνατίας Οδού, κατευθύνονται προς Αθήνα.

«Αν δεν πέσει η στάθμη του Πηνειού, δεν μπορούμε εμείς να διώξουμε τα νέρα. Όταν υποχωρήσει το νερό, οι τεχνικές υπηρεσίες θα κάνουν άμεσα ελέγχους για την καταλληλότητα της υποδομής» σημειώνουν απο την εταιρία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου. Όπως λένε υπολογίζεται ότι από τη στιγμή που θα υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων θα χρειαστούν 1 – 2 μέρες για τον έλεγχο. «Είμαστε σε ένα άσχημο σημείο, στη κατάληξη της στενωπού των Τεμπών. Αυτό σημαίνει ότι μας έρχεται συνέχεια νερό» επισημαίνουν.