Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: «Ήχησε» ξανά το 112 στη Μαγνησία- Εκκένωση οικισμού

 Μήνυμα του 112 εστάλη λίγο μετά τις 9 το πρωί σε περιοχή της Μαγνησίας, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν λόγω της... κακοκαιρίας Daniel. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 εστάλη στην Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας για την κακοκαιρία Daniel. Το μήνυμα ενημέρωνε τους κατοίκους για την κακοκαιρία και ζητούσε να απομακρυνθούν προς Άνω Λεχώνια. 

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 και στον Παλαμά

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Παλαμά καλώντας τους «να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων». Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως «έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί άνθρωποι». 

«Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται, ζητάω βοήθεια. Στην απέναντι πλευρά του σπιτιού μου είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι, έχω ζητήσει βοήθεια. Έχω μιλήσει με τις αρχές και σε δύο ώρες θα στείλουν βάρκα. Το νερό αυτή τη στιγμή είναι σαν μια απέραντη θάλασσα, η στάθμη ανεβαίνει γιατί το νερό έρχεται με φόρα από τα βουνά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

«Τα ζώα μας έχουν πνιγεί, ότι μπόρεσα να σώσω από σκυλιά και γατιά τα έχω βάλει στον πάνω όροφο», ανέφερε σε άλλο σημείο. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κάτοικος, αυτή τη στιγμή το σπίτι της δεν έχει ρεύμα και νερό με την ίδια να προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια με το κινητό της και όση μπαταρία του απομένει.