Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Απανωτά τα μηνύματα του 112- Εκκενώνονται οικισμοί και στα Τρίκαλα

 Μήνυμα του 112 και στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα σε τέσσερις οικισμούς που έχουν πληγεί από την... κακοκαιρία Daniel. 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές  Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή» αναφέρει το μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία Daniel στα Τρίκαλα.

Ακόμη, μήνυμα του 112 εστάλη λίγο μετά τις 9 το πρωί σε περιοχή της Μαγνησίας, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν λόγω της κακοκαιρίας Daniel. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 εστάλη στην Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας για την κακοκαιρία Daniel. Το μήνυμα ενημέρωνε τους κατοίκους για την κακοκαιρία και ζητούσε να απομακρυνθούν προς Άνω Λεχώνια. 

Η Καρδίτσα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» με το 112 να ηχεί για ακόμα μια ημέρα. Στην περιοχή του Παλαμά ζητήθηκε από τους κατοίκους που βρίσκονται σε υπόγειους και ισόγειους χώρους να απομακρυνθούν λόγω των επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων.

«Ενεργοποίηση 112 Καρδίτσα Αν βρίσκεστε στον #Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Κακοκαιρία Daniel: Νέο κύμα με έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι

Δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Daniel αναμένεται να χτυπήσει σήμερα τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν μεταξύ άλλων Αττική και Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, στην οποία επισυνάπτει και σχετικούς χάρτες, η κακοκαιρία «Daniel» θα επιμείνει στην Αττική την οποία θα συνεχίζει να χτυπά και τις επόμενες ώρες. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται λίγο πριν το μεσημέρι.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία σήμερα η Θεσσαλία θα είναι και πάλι στο επίκεντρο. Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει το απόγευμα.

Ωστόσο, μέχρι τότε, θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα τις απογευματινές ώρες, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια.

Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων.